BANDY 2023-04-10 KL. 14:00

Två spelare förlänger med FBK

Av Eric Andersson

Frillesås BK har säkrat upp ytterligare två spelare till kommande säsong. Målvakten Johannes Gustavsson och mittfältaren Oskar Lundgren blir kvar på Sjöaremossen även nästa vinter.

Två spelare förlänger med FBK
Oskar Lundgren har skrivit på ett nytt kontrakt med Frillesås BK. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

BANDY. Johannes Gustavsson anslöt till Frillesås BK inför säsongen 2021/22 från allsvenskan och Boltic. Under förra säsongen växte 29-åringen ut till FBK:s tydliga förstaval mellan stolparna.
– Jag tycker att jag blev bättre och bättre ju längre säsongen går och det har mycket med förtroendet att göra. När man känner att man har förtroende från tränarna och slipper spela med kniven mot strupen tar man kliv, säger målvakten.

Nu står det klart att han blir kvar på Sjöaremossen minst en säsong till då han skrivit på ett 1+1-kontrakt.
– Jag vill spela elitserien och känner samtidigt att jag är i en ålder där jag vill spela så mycket som möjligt och inte sitta bänk.

Har du pratat med andra klubbar?
– Lite grann och jag har vägt för- och nackdelar mot varandra. Förutsättningarna på västkusten är ju inte optimala men jag tror att fortsatt förtroende i Frillesås är det bästa för min karriär, säger Johannes Gustavsson.

Även Oskar Lundgren, som hämtades in från IFK Rättvik inför förra säsongen, blir kvar på Sjöaremossen. Det nya kontraktet är skrivet på ett år.
– Jag har trivts bra med laget och tycker att vi har ett lag som kan ta ytterligare kliv. Vi spelar en rak och offensiv bandy vilket är kul och passar mig bra. Det är en stor anledning till att jag landade i det här beslutet, säger 28-åringen.

Mittfältaren gjorde två mål och två assist under sin debutsäsong i FBK.
– Det var lite upp och ner under säsongen för min del som det ofta blir med ett nytt lag och utomhusspel. Jag tror att jag kan få ut mer av mig själv, säger Oskar Lundgren.


TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.