BANDY 2022-04-13 KL. 14:25

Två offensiva spelare förstärker Frillesås

Av Eric Andersson

Frillesås BK har presenterat sina två första nyförvärv och det är två offensiva spelare det handlar om. Marcus Lindholm ansluter från Ljusdals och från Nässjö hämtas Linus Jönsson in.

Två offensiva spelare förstärker Frillesås
Frillesås har värvat Linus Jönsson från Nässjö. Foto: Nässjö IF

23-åriga Marcus Lindholm är en offensiv spelare som nu ska testa vingarna i elitserien efter ett par säsonger i allsvenskan med Ljusdal och Rättvik. Förra säsongen gjorde han 17 mål och 13 assist för Ljusdal och ser nu fram emot flytten från Hälsingland till Halland.

– Mattias (Johansson) kontaktade mig tidigt och jag fick en bra bild av föreningen och hur de vill jobba. Det kändes rätt helt enkelt, säger Marcus Lindholm.

Frillesås spelande assisterande tränare, Mattias Johansson, är belåten över att klubben lyckades landa värvningen.

– Det är en otroligt vass spelare som har en förmåga att vara bra när det gäller. Han var med i årets lag i allsvenskan för två säsonger sedan och han har spetsegenskaper med sin teknik och sin aviga stil som håller hög elitserieklass.

"Jag är en målskytt"

Den andra spelaren som är klar för Frillesås till nästa säsong är 22-åringen Linus Jönsson som närmast kommer från Ljusdal. Även det är en offensiv spelare som producerade 25 mål och åtta assist i allsvenskan förra säsongen.

– Jag känner mig redo att testa på elitserien och ta nästa steg i min utveckling. På planen är jag en målskytt som jobbar hårt i bägge riktningarna för att skapa ytor åt mig och mina medspelare, säger Linus Jönsson.

Jesper Larsson berättar att han har följt Linus Jönsson sedan han var 16 år gammal och är stolt över att FBK lyckats landa värvningarna.

– Bägge spelarna hade kunnat spela elitserien tidigare men de har gjort smarta val och stannat i allsvenskan en stund till. Vi tror väldigt starkt på Marcus och Linus. Linus har jag följt sedan han var 16 år och vi har varit i kontakt med honom i ett år för att få hit honom.

Mattias Johansson fyller i:

– Vi är exalterade över att få hit dessa spelare och det är en fingervisning vart vi är på väg. Det är första gången en spelare (Marcus Lindholm) från Hälsingland flyttar till Halland för att spela bandy och det är vi väldigt stolta över. Nu är det upp till oss att ge honom verktygen för att utvecklas.


SENASTE TV-NYHETERNA

Smygpremiär för nya kaféet vid släktgård
NYHETER 2023-06-01 KL. 19:00
Premium

Smygpremiär för nya kaféet vid släktgård

Efter en lysande tävling kom glädjebeskedet
SPORT 2023-06-01 KL. 17:18
Premium

Efter en lysande tävling kom glädjebeskedet

Eldningsförbud – men det här får du göra
NYHETER 2023-06-01 KL. 15:00

Eldningsförbud – men det här får du göra

Butiken tas bort när mack blir obemannad
NYHETER 2023-06-01 KL. 11:45

Butiken tas bort när mack blir obemannad

Solig festdag när boendet ordnade egen marknad
NYHETER 2023-06-01 KL. 10:30

Solig festdag när boendet ordnade egen marknad

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:43
Efter tunga perioden klev Jonsson fram
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:02
Lerkils stod för en överkörning
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 21:36
Här avgör skyttedrottningen derbyt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.