BANDY 2022-04-13 KL. 14:25

Två offensiva spelare förstärker Frillesås

Av Eric Andersson

Frillesås BK har presenterat sina två första nyförvärv och det är två offensiva spelare det handlar om. Marcus Lindholm ansluter från Ljusdals och från Nässjö hämtas Linus Jönsson in.

Två offensiva spelare förstärker Frillesås
Frillesås har värvat Linus Jönsson från Nässjö. Foto: Nässjö IF

23-åriga Marcus Lindholm är en offensiv spelare som nu ska testa vingarna i elitserien efter ett par säsonger i allsvenskan med Ljusdal och Rättvik. Förra säsongen gjorde han 17 mål och 13 assist för Ljusdal och ser nu fram emot flytten från Hälsingland till Halland.

– Mattias (Johansson) kontaktade mig tidigt och jag fick en bra bild av föreningen och hur de vill jobba. Det kändes rätt helt enkelt, säger Marcus Lindholm.

Frillesås spelande assisterande tränare, Mattias Johansson, är belåten över att klubben lyckades landa värvningen.

– Det är en otroligt vass spelare som har en förmåga att vara bra när det gäller. Han var med i årets lag i allsvenskan för två säsonger sedan och han har spetsegenskaper med sin teknik och sin aviga stil som håller hög elitserieklass.

"Jag är en målskytt"

Den andra spelaren som är klar för Frillesås till nästa säsong är 22-åringen Linus Jönsson som närmast kommer från Ljusdal. Även det är en offensiv spelare som producerade 25 mål och åtta assist i allsvenskan förra säsongen.

– Jag känner mig redo att testa på elitserien och ta nästa steg i min utveckling. På planen är jag en målskytt som jobbar hårt i bägge riktningarna för att skapa ytor åt mig och mina medspelare, säger Linus Jönsson.

Jesper Larsson berättar att han har följt Linus Jönsson sedan han var 16 år gammal och är stolt över att FBK lyckats landa värvningarna.

– Bägge spelarna hade kunnat spela elitserien tidigare men de har gjort smarta val och stannat i allsvenskan en stund till. Vi tror väldigt starkt på Marcus och Linus. Linus har jag följt sedan han var 16 år och vi har varit i kontakt med honom i ett år för att få hit honom.

Mattias Johansson fyller i:

– Vi är exalterade över att få hit dessa spelare och det är en fingervisning vart vi är på väg. Det är första gången en spelare (Marcus Lindholm) från Hälsingland flyttar till Halland för att spela bandy och det är vi väldigt stolta över. Nu är det upp till oss att ge honom verktygen för att utvecklas.

TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | HANDBOLL 2024-03-28 KL. 21:35
Mittsexan duckade mardrömsslutet
Premium | KULTUR & NÖJE 2024-03-28 KL. 18:00
Påskparty inledde påsklovet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.