BANDY 2021-12-18 KL. 18:44

"Inte mycket som stämde idag"

Av Oliver Marshall

Resultatmässigt hängde Frillesås minst sagt med i tempot under den första halvleken. Men efter paus avtog målproduktionen framåt, och hemmalaget kunde springa iväg med segern.

Frillesås föll efter en sämre andra halvlek. Foto: Arkivfoto Oliver Marshall

Redan efter åtta minuter tog Frillesås ledningen borta mot Rättvik, genom Fredrik Brandin. Men hemmalaget kvitterade omgående. Samma scenario skulle utspela sig två gånger till under de första 45 minuterna. Frillesås tog ledningen, men hemmalaget kom tillbaka. I paus stod det 3–3.
– Två av målen vi släppte i första vara otroligt billiga, säger Frillesås tränare, Jesper Larsson.

Det skulle inte bli roligare för FBK, som efter paus halkade efter rejält. Fyra raka hemmamål föll bakom Johannes Gustafsson innan Fredrik Johansson kunde tröstmåla. På tilläggstid kom matchens sista mål, vilket innebar att Frillesås förlorade den andra halvleken med 1–5, och matchen med 4–8.
– Det var ingen höjdare. Det var inte mycket som stämde idag och spelarna var inte riktigt med så bra som de kan vara. Det var lite initiativfattigt, säger Jesper Larsson.

Redan på onsdag blir det dock chans till revansch för FBK, när Västerås kommer på besök till Sjöaremossen.
– Det man vill se då är att vi kommer tillbaka till hur vi sett ut i de andra matcherna. Vi ska vara mer rejäla i det vi gör, säger Larsson.

Matchfakta: Elitserien
Rättvik – Frillesås BK 8 – 4 (3–3)
0–1 (8) Fredrik Brandin, 1–1 (9), 1–2 (22) Jakob Jenefeldt, 2–2 (26), 2–3 (36) Fredrik Brandin, 3–3 (39), 4–3 (54), 5–3 (62), 6–3 (67), 7–3 (72), 7–4 (75) Fredrik Johansson, 8–4 (93)