Annons

Banan hyllades av spelarna

Vallda Golf & CC fick ett rampljus den aldrig tidigare varit med om. Efteråt hyllades banan.
– Det var en trevlig klubb och en bra bana, vi är väldigt nöjda, säger stjärnan och ena värden Annika Sörenstam till NH.

Sport | 13 Juni 2021 21:32

GOLF. 2009 öppnade Vallda Golf & CC för första gången. 2021 fick den blickarna från hela världen när Annika Sörenstam gjorde tävlingscomeback i Sverige. Efter att det varit vindstilla de två första dagarna fick proffsen en rejäl utmaning när det friskade på under lördagen. Avslutningsdagen bjöd på ett mellanting och efteråt var Annika Sörenstam nöjd efter att Scandinavian Mixed spelats för första gången.

– Det var trixigt runt greenerna men banan var rättvis, säger hon.

Vinnaren Jonathan Caldwell öste beröm över banan.

– Den var fantastisk!

– Jag älskar banan, säger australiensaren Jason Scrivener som dalade sista dagen.

 

Ett stort frågetecken inför tävlingen var om det skulle kunna gå att sätta upp en rättvis bana för herrar och damer samtidigt. Det gick. Det var först under senare delen av finaldagen som balansen skiftade.

–  Det var rättvist och ett riktigt test. Jag tror vi fått en bra start. Det kanske blir lite skruvande, vem vet, men jag tyckte det flöt på bra, säger Sörenstam efter debuten av Scandinavian Mixed.

 

Hjärnan bakom hela tävlingen, Claes Nilsson, berättade att han var nervös om det skulle kunna gå att ordna en rättvis bana. Han oroade sig inte efter sista slaget.

– Jag är jätteimponerad över uppsättningen. Att få till det så bra som det blivit, det görs inte i en handvändning, säger Claes Nilsson och prisade Mikael Eriksson, tournament director på Europatouren, som hade ansvar för uppsättningen innan han berömde banpersonalen med banchefen Johan Axgren i spetsen.

– Det var en helt fantastisk golfbana.

Valldabanan fick beröm av Annika Sörenstam.

 

Värdduon Henrik Stenson och Annika Sörenstam fick inte vara med i toppen i sin egen tävling. Sörenstam gladdes ändå av minnena hon fått på Vallda.

– Det har varit en fantastisk vecka på många olika sätt. Det har varit väldigt kul att vara här, jag hoppas inte det var den sista gången, säger Annika Sörenstam.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

En framtida klassiker

Krönikor KRÖNIKA. Det var tävling i golf häromsistens. Tror inte någon publik tilläts och jag vet ...

Valldatalangen vann JSM efter strålande avslutning

Sport Sex slag från ledningen inför sista dagen. Då slog 18-årige Alfons Bondesson till med en magnifik slutrunda – ...

Doldis vann drama när historia skrevs

Sport Den första Europatourtävlingen där kvinnor och män möttes på samma bana är avklarad. Svenskhoppet Caroline ...
Annons