Annons

Avslöjar: Succétränaren klar för OBK

Jakob Carnebratt har fört Tölö IF till trean. Nu vänder han tillbaka till Onsala BK, där han tillsammans med Adam Fogelblad ska leda kommunens bästa lag 2021.

Fotboll | 12 Oktober 2020 11:04

Jakob Carnebratt tar över Onsala BK tillsammans med Adam Fogelblad.

FOTO: Christian Johansson

 

FOTBOLL. Onsala BK säkrade kontraktet i tvåan i helgen och de har dessutom presenterat sin nya tränarlösning för 2021. Jakob Carnebratt som gjort succé i Tölö IF följer inte med upp i trean utan är klar för OBK. Han ska tillsammans med spelande tränaren Adam Fogelblad leda Onsala BK.

– Det är en superrolig lösning. Det känns helrätt och passar vår profil med ett delat ledarskap, säger managern Christoffer Gustafsson.

 

Jakob Carnebratt fanns i tränarstaben bakom Christoffer Gustafsson och Fredrik Holmberg innan han valde att prova sina egna ben som huvudtränare i Tölö IF.

– Vi kände att det var dags att han fick komma hem och visa det han lärt sig. Vi tror jättemycket på Jakob och det ligger rätt med en ung, nyfiken och hungrig tränare, säger Gustafsson.

 

På grund av en knäskada tog Adam Fogelblad plats i ledarstaben under 2020 även om han gjorde comeback på planen. Utanför linjerna imponerade han stort på OBK.

– Vi kunde inte motstå honom. Han är taktiskt intresserad och driven och tagit stora steg 2020, säger Christoffer Gustafsson.

 

Managern är tillfreds med att redan ha gjort klart med huvudtränarna till kommande säsong. Det förs diskussioner med de övriga i tränarstaben.

– Det här ger oss bra arbetstempo på den nya resan. Vi har visat att vi kan etablera oss i tvåan, nu vill vi ta ny riktning och ta steg framåt. Man behöver vara många ledare för det krävs för att kunna erbjuda en hög kvalité. Det är en medveten satsning från oss.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Särö fick ingen hjälp – blir kvar i femman

Fotboll Det öppnade sig en extrachans att gå upp i fyran för Särö IK. Men resultaten gick inte deras ...

Fjäråstalangen väljer OBK

Fotboll Onsala BK har presenterat sitt första nyförvärv. 17-årige Adam Price Johansson lämnar moderklubben IFK Fjä...

Tappade sista kvarten

Fotboll Lindome Gif fick försvara sig mot precis rätt bollar. Men utfallet blev precis motsatt vad de hade önskat. &...
Annons