Annons

Avgörandets stund är inne

Tre omgångar återstår men i praktiken lär serien avgöras på söndag. Ettan IFK Fjärås mot tvåan Vinbergs IF.
– Vi får inte bli för pressade över situationen, säger lagkaptenen Maja Grunditz.
Fotboll | 05 September 2019 13:16

Arkivfoto

FOTO: Arkivfoto: Christian Johansson

FOTBOLL. Det var länge en trio i toppen bestående av IFK Fjärås, Vinbergs IF och Tölö IF. Men nu har se sistnämnda tappat mark och seriesegern står mellan IFK Fjärås och Vinberg. På söndag, i den tredje sista omgången möts de i Vinberg.

– Det är en sjukt viktig match, konstaterar Maja Grunditz.

Med elva fullträffar är hon tillsammans med Miranda Carlsson lagets bästa målskytt. Anfallaren har haft en höger baksida som strulat, men på söndag ska hon spela. En seger och IFK Fjärås skulle skapa sig en fyrapoängsledning och dessutom ha en väsentligt bättre målskillnad.

– Alla är medvetna om läget. Det är lätt att spelet blir lidande när mycket står på spel. Vi måste utnyttja våra styrkor, kommer vi upp i vår nivå kommer det att gå bra, säger hon.

Vad behöver ni göra?

– Vi är stabilare i vårt sätt att spela. Sedan får vi inte ha för snabba anfall, vi behöver få med våra wingbackar och använda mittfältet. Blir vi för raka i vårt spel löser de det. Vi måste variera oss.

Är det er serie att ta hem?

– Man måste tro på en vinst. Vi har en trupp som jag tycker kan göra det.

På söndag runt 18.00 kommer antingen IFK Fjärås eller Vinbergs IF att ha ett järngrepp om seriesegern.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rolfö: "Att få fullfölja det gör mig jätteglad"

Fotboll 89 dagar kommer ha passerat sedan den senaste matchen. På fredag kliver Fridolina Rolfö och hennes Wolfsburg återigen ut på plan ...

Då ska matchplanerna vara färdiga

Fotboll 15 maj. Då ska fotbollslagen i Halland ha satt sina spelscheman. Annars riskerar de att behöva betala en avgift om ...

"Chansen är för bra för att inte försöka"

Fotboll Toca Center vill bredda verksamheten. De har skickat in en ansökan om att få bedriva fritidsverksamhet och hoppas kunna ...
Annons