Annons

Att ta en tur i naturen är poppis i pandemin

Att gå på tur i naturen har blivit poppis under pandemin. Besöksrekorden har haglat tätt i Kungsbackas naturreservat. Nu drar länsstyrelsen igång ännu en säsong med guidade vandringar och naturnära aktiviteter.

Miljö och natur | 18 Juni 2021 18:55

Nu är den här – årets säsong för naturguidningar i de halländska naturreservaten.

FOTO: Pixbay

Det är de nya, mer generösa, rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten som gör det möjligt för Länsstyrelsen i Halland att inleda årets vandringssäsong.

Många aktiviteter

Länets 190 naturreservat står öppna för besökare. Där är allt från fotovandringar, fågelmorgnar, skogsbad, mindfullnessvandringar och utflykter för besökare med specialintressen inplanerade under juni månad.

natur, vandra, trekking,
Att gå på tur i naturen har blivit poppis under pandemin. FOTO: Pixabay

Totalt 28 aktiviteter är inplanerade mellan den 2 och 27 juni.

11 av dem går av stapeln i Kungsbackaterrängen. Lokalt mest välbesökt ser naturreservatet Fjärås Bräcka ut att bli. Men guidade turer och aktiviteter finns även att tillgå i Näsbokrok, Äskhult och Särö Västerskog.

Exakt information om arrangemangen presenteras månadsvis på länsstyrelsens webbplats.

Välkomnar ovana

Nytt för i år är att länsstyrelsen försökt skräddarsy en del av evenemangen till olika målgrupper, som exempelvis familjer och ovana naturvandrare som kan vilja ta sig fram i ett långsammare tempo än den mer vane vandraren.

Satsningen är ett led i uppmärksammandet av 2021 som Friluftslivets år – ett år då myndigheter och friluftsorganisationer ska arbeta för att få fler människor att vara ute i naturen och prova på att leva friluftsliv.

natur, vandra, trekking,
Hallands 190 naturreservat står öppna. Redo att ta emot den som vill ge sig ut. FOTO: Pixabay

Vill möta intresset

– Vi hoppas kunna möta upp det ökade intresset bland våra medborgare att vara ute i naturen genom att bjuda på en stund med en kunnig guide ute i våra över 190 naturreservat, säger HG Karlsson, guidesamordnare hos Länsstyrelsen i Hallands län.

– I år har vi också anpassat många av våra aktiviteter till den lite mer ovana. Så att även den som är ny i naturen ska känna sig välkommen, avslutar han.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rockad av förvaltningschef

Vård Karl Lundgren, verksamhetschef på Teknik, tar under hösten över ansvaret för en annan förvaltning: Vård och ...

Värmeböljan drabbade barn på korttidsboende

Vård Under förra veckans värmevåg steg inomhustemperaturen på Kyviks korttidsboende till närmare 30 grader. I ett barns rum ...

Anklagelser om mobbning på Särö vård- och omsorgsboende

Vård Rapporter om mobbning, anställda som gråter och personal som säger upp sig. En enhetschef som redan efter ...
Annons