En 45-årig man som är boende i Onsala misstänks ha slagit en anställd på Arbetsförmedlingen i samband med ett besök på ett kontor i Varberg. Mannen åtalas nu för våld mot tjänsteman.Det var i slutet av november som mannen befann sig på Arbetsförmedlingens kontor i Varberg tillsammans med sin fru för att prata om hennes praktikplats. Mannen och den anställde diskuterade och precis när mannen skulle lämna lokalen vände han sig om och slog till den anställde på överarmen.


Den anställde uppger i polisförhör att han fick en ”rejäl smäll” och att han hade smärta i armen och muskeln efteråt. Han säger sig även ha känt sig skärrad och kränkt över ”att det kan vara så här när man försöker göra sitt jobb”. 


I polisförhör förnekar den misstänkte mannen att han skulle ha slagit någon, men har nu alltså åtalats för våld mot tjänsteman. Samtidigt åtalas han för misshandel eftersom han misstänks ha slagit en man i huvudet så att denne föll till marken. Det ska ha skett i Onsala i slutet av maj förra året.