Annons

Årets trädgårdsvår snart i full blom

Det känns kanske inte riktigt i luften ännu. Men våren är definitivt på väg. Det betyder bråda dagar för medlemmarna i föreningen Kungsbacka trädgårdsvänner.

Bostad | 12 Februari 2020 14:48

Nu drar trädgårdsvåren igång i Kungsbacka.

FOTO: Ingvar Svanberg/Kungsbacka Trädgårdsvänner

Årets traditionella fröbytardag har redan hållits. Och den 25 februari har föreningen bjudit in experter för att inviga alla som är intresserade i hemligheterna bakom våra älskade planteringar i Kungsbacka stad.

Då kommer personal från kommunens park och trafikförvaltning att vara på plats för att berätta om de uppmärksammade planteringarna och svara på frågor.

Trädgårdskändis föreläser

Men det är egentligen först den första mars som årets trädgårdssäsong startar på riktigt. Då håller Kungsbacka Trädgårdsvänner – KTV – årsmöte som kombineras med en spännande föreläsning av trädgårdsprofilen Peter Englander.

Englander har gjort sig till en riktig trädgårdskändis med sin medelhavsinspirerade ”Apotekarens trädgård” i Simrishamn och genom att hålla uppskattade trädgårdsföredrag i hela landet.

Hans föreläsning ”Ett gränslöst trädgårdsliv” väntas inte bara locka många KTV-medlemmar att anmäla sig. Det markerar också starten för en intensiv aktivitetsvår där framförallt mars och maj blir två månader fullspäckade av aktiviteter.

Firar 15-årsjubileum

årets trädgårdsprogram finns allt från trädgårdsmarknad och pilflätningskurs, till hemlig resa, trädgårdsvandringar och det uppskattade evenemanget Tusen trädgårdar.

I år har det också gått 15 år sedan KTV bildades. Det ska naturligtvis firas, med stort baluns för KTV:s 750 medlemmar den 25 oktober.

– Vi har en jubileumskommitté som arbetar med detta. Så mycket mer vill jag inte avslöja ännu. Det kommer att bli festligheter för våra medlemmar och söker redan nu volontärer som vill vara med och arbeta med arrangemanget, säger Gunilla Jansson, representant för föreningens styrelse, lite hemlighetsfullt.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Bevattningsförbud införs idag

Nyheter Från och med klockan 12 idag råder det bevattningsförbud i Kungsbacka. Det innebär att det är fö...

Order om att klippa häckar skapar missnöje

Nyheter Villaägare i Hammerö har blivit beordrade av kommunen att klippa ner häckar som gränsar mot gatukorsningar. Annars ...

Urban garden day blev en het tillställning

Nöje & Kultur Stekande sol och höga temperaturer hindrade inte människor från att ge sig in till stan och till ...
Annons