Annons

Lagkaptenen har hittat formen

Tobias Johnsson fick se sitt manskap spela ursvagt i 30 minuter. Vid full tid var det ett helt annat läge – dessutom har vänsternian hittat målformen.
Handboll | 08 Januari 2019 20:26

Målfacit: Sex, sju, sju. Tobias Johnsson har hittat tillbaka i offensiven efter skadorna. HK Aranäs har ett nygammalt vapen på vänsternio.

 

HANDBOLL: ALLSVENSKAN

HK Aranäs – Lif Lindesberg 33 – 25

 

Oscar Gentzel dras med en handskada och Erik Rudvall var sjuk. Med ordinarie spelmotorer på frånvarolistan fick Aranäsdebutanten Mark Malmberg chansen. 19-åringen prickade dit karriärens första A-lagsmål i Aranäströjan från närmare tio meter i ett pressat läge, men det var en av få ljuspunkter under matchens 30 första minuter.

HK Aranäs var slarviga – efter att Victor Santos brutit en kontring tappade Martin Mårtensson densamma i den efterföljande sekvensen när ingen kommunicerade med honom.

I de defensiva leden fick Lindesbergs mittsex Fatlum Ahmeti utrymme att bre ut sig.

Med 20 sekunder kvar fick hemmalaget chansen att gå till pausvila med ett ettmålsunderläge – anfallslinjerna var dock utsuddade – Martin Mårtensson försökte halvhjärtat från ett icke-läge.

30 minuter spelade och det var 13–15 och Fatlum Ahmeti stod på sex fullträffar.

– Det är seriens bästa mittsexa, säger Emil Lennartsson.  

 

Sedan förändrades allt. Emil Lennartsson blev fri gång, på gång, på gång. Vänstersexan skickade in åtta mål.

– Det var nog ett tag sedan jag gjorde, säger Lennartsson som prisades som matchens bästa spelare. Det var i försvarsspelet vi lade grunden, jag är bara tacksam att jag fick springa på lite goa bollar.

Åtta och det kunde ha varit mer.

– Jag missade ett par, vilket var lite klantigt men det är klart att det blir en självförtroendeboost.

 

HK Aranäs stängde till i mitten och det stängde matchen. Lagkaptenen Tobias Johnsson visade klass från nio meter – sju fullträffar från vänsternians sida. Det var tredje matchen i rad 24-åringen gjorde sex mål eller fler.

– Det har gått bra på sistone.

Du har väl haft en svacka offensivt?

– Jag har skadat axeln och sedan skadade jag fingrarna. Nu är jag tillbaka så det är skönt. Vi har ett par varianter där vi får bra snurr, vilket gör att jag får mina lägen och nu kommer jag rätt.

Lindesberg försökte stänga ner Aranäskaptenen, men utan framgång.

– Det var ju gött, det visade att det hade gott bra. Jag fattade inte varför de punktade mig i första, då hade jag väl bara gjort ett.

Hur är det med skadorna nu?

– Det är lugnt, det är väl knäna som är värre. De är förslitna, jag har opererat dem två gånger. Det är vad det är, säger han och skrattar.

 

Matchfakta

HK Aranäs – Lif Lindesberg 33 – 25 (13–15)

Målskyttar, HK Aranäs: Emil Lennartsson 8, Tobias Johnsson 7, Victor Santos 5, Rasmus Thorbjörnsson 5, Martin Mårtensson 2, Simon Thorbjörnsson 2, Mark Malmberg 2, Johan Wallin, Andreas Lorentzon  

Publik: 823

 

   

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Havererad husvagn stoppar trafiken

Trafik En personbil med husvagn har nyss havererat på E6 utanför Kungsbacka. Ekipaget blockerar delar av vägen och fö...

Varning för skogs- och gräsbränder

Nyheter Äntligen är den här! Den där härliga sommarvärmen. Men med den ökar också risken för ...

Varnar för rådjur på motorvägen

Trafik Rådjur som kommit över på fel sida av viltstängslet ställer just nu till trafikproblem på E6 i ...
Annons