Annons

Aranäshallen snart ett minne blott

HK Aranäs har spelat färdigt i hemmaborgen Aranäshallen. Under måndagen påbörjades rivningsarbetet och en epok har nått sitt slut.

– Vi lämnar en del av vår identitet, säger Rickard Eriksson.

Handboll | 21 April 2020 07:00

HK Aranäs har flyttat ut ur Aranäshallen. I dag påbörjades rivningsarbetet.

FOTO: Jasmin Frljevic

HANDBOLL. En drygt 40-årig lång epok har nått sitt slut. Det har länge stått klart att Aranäshallens A-hall kommer att rivas med start i går måndag.

Handbollsklubben HK Aranäs, som skördat många framgångar på golvet framför fullsatta läktare, har redan flyttat ut.

Rickard Eriksson, klubbchef i HK Aranäs, menar att det har varit relativt lätt att smälta det faktum att de tvingats lämna sitt hem.

– Det gick ganska fort att släppa, det är mycket annat som har hänt runt omkring. Man har inte riktigt haft tid att sörja det. Mycket på grund av flytten av kansliet och allt som hänt runt omkring coronaviruset, säger han.

“Tråkigt”

Josefine Rudvall, vänstersexa i damlaget, är fostrad i klubben och ser fram emot att snart spela i en mer modern hall.

– Det är klart att det är tråkigt, men det blir en jäkla positiv förändring för Aranäs som elitsatsande förening. Jag har upplevt att vi har legat lite efter där. Det ska bli skönt att ha allt på samma ställe, säger hon.

Även klubbchefen ser fram emot de nya möjligheter som erbjuds i de nya lokalerna som snart börjar ta form. Men bandet till den gamla hemmaborgen kommer att finnas kvar.

– Oavsett hur slitet det är så har det blivit ens hemmaborg och det skapas en känsla när du är där inne och vet var allt ligger och hur allt funkar. Man har känt sig trygg att man kan lösa de stora arrangemang som vi haft där inne, säger Rickard Eriksson.

Hur bygger man upp en liknande atmosfär i den nya arenan?

– När du lämnar Aranäshallen och även vårt gamla kansli så lämnas även en del av vår identitet. Klubbkänslan, lagkänslan och en gruppgemenskap är en delikat uppgift att bygga upp i den nya arenan, säger Eriksson.

Spel i ishallen

Till våren 2021 ska den nya sporthallen stå klar där HK Aranäs ska spela sina hemmamatcher innan den nya arenahallen är färdigbyggd. Fram till dess att sporthallen färdigställs kan Aranäs komma att spela sina hemmamatcher i Kungsbacka Ishall.

– Det är det vi jobbar utefter och i den senaste dialogen med kommunen så var det det som gällde. Vi vill hitta ett sätt där vi stör ishockeyn och konståkningen så lite som möjligt, säger klubbchefen Rickard Eriksson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fystränaren hyllas av flera spelare

Handboll HK Aranäs har plockat in en fystränare får att nå nästa steg. Och Mauricio Alvarez hyllas ...

Kungsbacka kan tappa idrottsgymnasium

Handboll Skolverket och Riksidrottsförbundet vill organisera om idrottsgymnasierna. Det kan innebära att Kungsbacka tappar tre Niu-inriktningar. – Det är tragiskt, ...

2 700 hushåll får högre hyra

Jobb & Pengar 2 700 hushåll i Kungsbacka får högre boendekostnad när ytterligare ett antal privata värdar höjer hyrorna. ...
Annons