Annons

Aranäs hakar på i toppen efter rysare

Efter att ha spelat sina matcher i Valldahallen under säsongen, var det dags för Aranäs damer att inta den nya sporthallen i Kungsbacka. Hemmapremiären blev en riktig rysare.

Handboll | 21 Februari 2021 19:32

Glädjen var stor efter segern

FOTO: Victor Heed

Matchfakta: Allsvenskan

HK Aranäs – AIK 31 – 30 (14–15)

Målskyttar, HK Aranäs. Sanna Andreasson 7, Tilda Palm 6, Anna Heed 6, Emelie Batista 3, Ellen Davies 3, Alexandra Lundström 3, Amina Jasarevic 2, Ida Espling-Ek

Aranäs började matchen trevande. AIK valde att punktmarkera skyttedrottningen Alexandra Lundström från första anfallet. Något som Aranäs försökte hitta lösningar på men tekniska fel och missade skott gjorde att Aranäs hamnade i ett tidigt tremålsunderläge.

– Vi har blivit vana vid att den punkten kan komma nu. Det är något vi övar när vi tränar, säger Sanna Andreasson.

Trenden fortsatte under halvleken och Aranäs hade väldigt svårt att hitta bra lägen. Efter 21 minuter stod det 8–13 på tavlan. Till följd av bortalagets försvarsspel tvingades Aranäs ta stressade beslut och det såg trevande ut.

Vändningen

AIK valde då att ta timeout, en timeout som Aranäs utnyttjade till max. hemmalaget bytte målvakt och Lisa Karlsson kom in i målet. Efter detta gör Aranäs fyra raka mål och gick tillslut till halvtidsvila i underläge 14–15.

Vad sa ni i timeouten?

– Vi sa att vi bara ska gå för det och inte tveka. Varje gång vi har bollen ska vi sätta dit näsan, säger Sanna Andreasson.

Andra halvlek började jämnt. De båda lagen följdes åt målmässigt, men med femton minuter kvar att spela kvitterade Sanna Andreasson och Aranäs hade jobbat sig ikapp. Efter 15.27 i den andra halvleken gjorde Sanna Andreasson också 25–23. Här kändes det som att Aranäs skulle ro matchen i hamn. Men AIK gav sig inte och matchen fortsatte att vara jämn.

Andreasson klev fram

I de avgörande minuterna i slutet av matchen såg Sanna Andreasson ut att trivas rejält på planen. Hon gjorde en rad viktiga mål i slutet och var tillslut skillnaden för Aranäs del.

– Första halvlek missar jag några lägen och i halvlek kände jag att jag får ge revansch. Det var jävligt gött att sätta dit målen i slutet, och jag gillar ju när det blir lite press, säger hon och ler.

Matchen slutade tillslut 31–30 till hemmalaget. Men trots segern var lagkapten och försvarsspelaren Sofia Andersson inte helt nöjd med försvaret.

– Det är det där sista, den sista låsningen som inte satt där idag. Vi får inte riktigt träff på dem, säger Sofia Andersson.

Hur var det att spela i den nya hallen?

– Det var jätteroligt, jag kan inte ens förstå att vi har en ny hall. Det är jättebra, bra golv och allt. Jag tänker bara hur bra det kommer vara när det är publik här.

Aranäs tog, i och med segern, två viktiga poäng i kampen om uppflyttning. Sofia Andersson tror att nyckeln kommer bli att fokusera på sig själva.

– Vi måste hålla fokus på oss själva och ta alla matcher på största allvar, säger hon.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Cykla i natursköna Kungsbacka

Familj För dig som vill njuta av våren utomhus eller semestra på hemmaplan i sommar kan cykling vara bå...

Poängkungens besked – nästa säsong är den sista

Sport Adam Davidsson skulle ha gjort sin sista säsong. Men när den avbröts tänkte han om – det ...

SHE-drömmen försvann för Aranäs

Handboll Starten var som vanligt – och utgången blev precis densamma som för två år sedan. HK Aranäs fö...
Annons