Niklas Käll gör sin fjärde säsong som tränare i Varla IBK. Årets trupp är enligt honom bland de starkaste han basat över.

FOTO: Jasmin Frljevic

Fakta

Onsala IBK
Nyförvärv: Malin Karlsson, b, från Varla.
Målsättning: Slåss om en plats i topp 4.
Utropstecken: Anna Spagenberg har fått de senaste säsongerna förstörda av skador. Nu är hon tillbaka och lyckas hon hålla sig frisk tror Mattias Hermansson att hon kan slå igenom.

Varla IBK
Nyförvärv: Linda Magnusson, mv, från Lindås.
Uppflyttade spelare: Ebba Caverö, b, Emmi Andreasson, b, Lisa Ekberg, c, Isa Frii, c, Karina Stübner, fw, Ida Fahlström, fw,
Målsättning: Slåss om en plats i fortsättningsserien.

INNEBANDY. Varla IBK:s damlag har de senaste säsongerna haft det tufft mot topplagen, Warberg, Falkenberg och ärkerivalen Onsala, i seriespelet. Sedan Niklas Käll tog över huvudansvaret på bänken för tre säsonger sedan har de aldrig varit nära att hota. Storförlust efter storförlust radades upp.

– Det är just självförtroendet som har sviktat väldigt mycket, säger Varlatränaren.

Flera tongivande spelare tröttnade och lämnade. Trots det blåser det positiva vindar i truppen enligt huvudtränaren. Ersättarna fanns redan i klubben. Sex spelare från årskullen 2003 flyttades upp inför säsongen och har imponerat.

– De som kommit upp har ett helt annat självförtroende. Jag var lite orolig inför säsongen men vi har en bred och bra trupp med konkurrens underifrån.

Isa Frii, i träningsvästen, spås bli ett utropstecken den här säsongen enligt tränaren Niklas Käll.

Dessutom har en ny målvakt i form av Linda Magnusson hämtats in från Lindås vilket stabiliserat defensiven.

Den uppdaterade truppen har startat säsongen med en stark tro på sig själva. Derbyrivalen Onsala besegrades för första gången med Käll som tränare i DM.

–  Tidigare har jag sagt det att för oss handlar det inte om att vinna mot topplagen. Men nu kan vi äntligen ställa krav, säger Käll.

Har pendeln börjat vända till er fördel?

– Jag hoppas det. Vi har inte varit rivaler mer än på plan tidigare. Och jag tror att det kommer att bli så i år också. Men det roligaste av allt är att det blir roligare derbymatcher, säger Käll.

I Onsalalägret anser de sig fortsatt vara det bättre laget. Inför säsongen har Mattias Hermansson och Ola Petersson tagit över huvudansvaret. Samtidigt tappade man sin bästa poänggörare i Alicia Forsström som flyttat till Jönköping för studier.

– Jag tror att vi är det bättre laget fortfarande men de har absolut kommit närmare. Vi var inte riktigt igång under DM. Och sedan tror jag att det var nyttigt att förlora den matchen, säger Hermansson.