Annons

Är Varla IBK ny herre på täppan?

Varla tog första derbyvinsten mot Onsala med Niklas Käll vid rodret. Och äntligen blåser det friska vindar kring klubben – mycket tack vare de sex nya spelarna som flyttats upp från ungdomsleden.
– Vi kan inte skylla på att man inte är något bra lag längre, säger Käll.
Sport | 10 Oktober 2019 13:48

Niklas Käll fick se sitt lag åka på en storförlust på fredagskvällen. Arkivfoto.

FOTO: Jasmin Frljevic

Fakta

Onsala IBK
Nyförvärv: Malin Karlsson, b, från Varla.
Målsättning: Slåss om en plats i topp 4.
Utropstecken: Anna Spagenberg har fått de senaste säsongerna förstörda av skador. Nu är hon tillbaka och lyckas hon hålla sig frisk tror Mattias Hermansson att hon kan slå igenom.

Varla IBK
Nyförvärv: Linda Magnusson, mv, från Lindås.
Uppflyttade spelare: Ebba Caverö, b, Emmi Andreasson, b, Lisa Ekberg, c, Isa Frii, c, Karina Stübner, fw, Ida Fahlström, fw,
Målsättning: Slåss om en plats i fortsättningsserien.

INNEBANDY. Varla IBK:s damlag har de senaste säsongerna haft det tufft mot topplagen, Warberg, Falkenberg och ärkerivalen Onsala, i seriespelet. Sedan Niklas Käll tog över huvudansvaret på bänken för tre säsonger sedan har de aldrig varit nära att hota. Storförlust efter storförlust radades upp.

– Det är just självförtroendet som har sviktat väldigt mycket, säger Varlatränaren.

Flera tongivande spelare tröttnade och lämnade. Trots det blåser det positiva vindar i truppen enligt huvudtränaren. Ersättarna fanns redan i klubben. Sex spelare från årskullen 2003 flyttades upp inför säsongen och har imponerat.

– De som kommit upp har ett helt annat självförtroende. Jag var lite orolig inför säsongen men vi har en bred och bra trupp med konkurrens underifrån.

Isa Frii, i träningsvästen, spås bli ett utropstecken den här säsongen enligt tränaren Niklas Käll.

Dessutom har en ny målvakt i form av Linda Magnusson hämtats in från Lindås vilket stabiliserat defensiven.

Den uppdaterade truppen har startat säsongen med en stark tro på sig själva. Derbyrivalen Onsala besegrades för första gången med Käll som tränare i DM.

–  Tidigare har jag sagt det att för oss handlar det inte om att vinna mot topplagen. Men nu kan vi äntligen ställa krav, säger Käll.

Har pendeln börjat vända till er fördel?

– Jag hoppas det. Vi har inte varit rivaler mer än på plan tidigare. Och jag tror att det kommer att bli så i år också. Men det roligaste av allt är att det blir roligare derbymatcher, säger Käll.

I Onsalalägret anser de sig fortsatt vara det bättre laget. Inför säsongen har Mattias Hermansson och Ola Petersson tagit över huvudansvaret. Samtidigt tappade man sin bästa poänggörare i Alicia Forsström som flyttat till Jönköping för studier.

– Jag tror att vi är det bättre laget fortfarande men de har absolut kommit närmare. Vi var inte riktigt igång under DM. Och sedan tror jag att det var nyttigt att förlora den matchen, säger Hermansson.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fick nog och slog tillbaka – döms för misshandel

Skola Under 2,5 år mobbades hon systematiskt av flera klasskamrater. På en mattelektion i slutet av augusti förra året fick den 16...

Ber om hjälp att kartlägga ekoxen i Kungsbacka

Nyheter Med sina stora betar och förmåga att växa sig upp till nio centimeter lång är ekoxen ...

150 matglada cyklister genom Vallda

Nyheter Hänryckningens tid gjorde skäl för namnet, när matsugna skaror under lördagen trampade Vallda runt i ...
Annons