19 Januari 2021 12:15 | Sonja Vos
”MAMMA, DU ÄR verkligen en nörd!”
Detta har jag hört många gånger nu. Och jag kanske är en nörd, det är lika bra att erkänna det. Om det är någonting som intresserar mig, vill jag helst veta så mycket som möjligt om det, vilket även gör mig lite som Skräphögen i Fragglarna. Du vet, den som har stor kunskap om konstiga saker.. (men ”knowledge is power”, som de så fint säger på engelska).
Mitt nörd-skap slutar inte där. Jag älskar nämligen att resa och innan jag åker till ett nytt land eller en ny stad, ser jag till att jag vet vad jag kan förvänta mig. Det blir många timmars googlande om historia, kultur, saker man absolut måste göra och saker man helst ska undvika.
De jag reser med vet att det bara är att fråga Skräphögen och jag kan oftast berätta en hel del: Vilken känd författare eller skådespelare som bodde på ett visst ställe förr i tiden, vilka (ibland konstiga) djurarter man kan se, och vad man ska göra om man råkar bli jagad av en puma. Man vet ju aldrig vad som kan hända.
Och ska vi göra en utflykt, gå på museum eller något annat kul, finns det väldigt ofta rabattkuponger på nätet, så det ska också fixas innan vi åker. Med andra ord, jag ser till att jag är väl förberedd.
NÄR JAG VÄL kommer hem kan jag längta tillbaka, så mycket att mitt nörd-skap aktiveras ytterligare. Jag skäms lite för att berätta detta, men jag är helt och hållet beroende av webcams, eller webbkameror som det heter på svenska.
Jag kan sitta och titta hur mycket som helst. Vad har de för väder nu? Har solen gått upp, än?
Och det som är så bra med Youtube, är att man får rekommendationer på andra webcams. Oemotståndlig för någon som jag: bruna björnar som fiskar lax i Alaska, en fin strand på St. Maarten, örnungarna i södra Florida, listan är oändlig!
Men min absoluta favorit är webcammen över Front Street och Mallory Square i Key West, även mitt favoritresmål. Min dröm är att bosätta mig där en vacker dag, men tills miljonerna strömmar in på mitt konto och jag har råd med ett gammalt ruckel (med pool!) där, kommer jag att vara en webcamnörd som tittar på webcams och följer med på främmande människors inspelade resor över broarna till Key West och se vem som spelar musik på Sloppy Joe’s Bar.
Sen är det, i alla fall en liten stund, Youtube-dags igen. Undrar vad nörden ska titta på i dag…