08 Juni 2021 21:00 | Ulrika Wahlström

Så kom äntligen solen och värmen. Vem orkar vara positiv och fortsätta säga ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”? Inte jag!

Jag lägger mig ett slag på altanen för att njuta av solens strålar. Ett idogt surrande hörs från grannens robotgräsklippare. Den är i gång så gott som dagligen. Inte undra på att de har så fin gräsmatta! Vi tar oss en tur med vår gräsklippare när vi tycker att gula maskrosor dominerar vårt mossbeväxta gräs.

På altanen omges jag av soltörstande tomatplantor, som jag burit ut från köket, som fungerar som tillfälligt växthus. Jag förvånar mig själv och gläds över att få ett gäng bobyggande getingar som sällskap. Du som läste min förra krönika vet att jag inte är utrustad med gröna fingrar, men jag antar att getingar kan vara gynnsamt ur pollineringssynpunkt.

Jag hör barn på en studsmatta och påminns om en kompis som blev så arg för att hans grannes högljudda barn studsade en centimeter från tomtgränsen så han drog i gång en bullrig arbetsmaskin, ställde den på sin sida av häcken och lät den gå. Nästa dag var studsmattan flyttad.

Det är grillsäsong och trots att vi har en köksmästare i familjen kör vi med en gammal, liten, basic kolgrill. Och apropå ”basic” kör vi även ibland med Ica basic-varor, vilket barnen inte kan förstå att två heltidsarbetande föräldrar kan sänka sig till att göra. När det gäller grillning så kan jag avslöja att det inte är familjens köksmästare som grillar mest, det är jag. Även om jag inte är en mästare på att grilla, så kan jag nöjt konstatera att familjen har insett att även hamburgare och lax som har fallit i bitar smakar som hamburgare och lax ska göra.

Vi har en enda solstol och den är alltid upptagen. Jag lägger mig därför direkt på altanen. Jag orkar inte hämta filt och blir genast plågsamt varse om att altanen behöver slipas. Att få en flisa i låret är inte mysigt.

Förra helgen blev det familjeutflykt för att kolla på utemöbler. Jag kan numera titulera mig expert på det västsvenska utbudet av loungemöbler. Vi var överallt. När vi väl bestämde oss, fick vi reda på att tidigaste leverans var i senare halvan av juli. Vi har ännu inte beställt något.

På den här utflykten noterade jag att det finns gigantiska dynboxar på marknaden. Jag fnös föraktfullt åt dessa då de var hutlöst dyra och verkligen enorma. Nu när jag är här på altanen och till slut hämtar en filt från vår lilla dynbox, ser jag att några dynor är mögliga. Boxen har inte gått att stänga när vi har knökat ner alla dynor, filtar och prydnadskuddar.

Nu när jag tänker efter så kanske en gigantisk dynbox inte är så dum ändå? Fungerar väl som någon form av insynsskydd också, kan jag tänka?  Undrar vad leveranstiden är på en sådan?