Amelie Evmark från Åsa spelar i Kungsbacka kyrka på torsdag. Ett av numren framför hon tillsammans med sin far, Dan Evmark.

FOTO:

Hon har prisats som ung och lovande talang, och har musiken i familjen. På torsdag ställer sig Amelie Evmark på scen i programpunkten Pre Change som kan ge en liten förrätt inför kommande festival.
– Jag kommer att framföra två stycken. Ett tillsammans med pianisten som jag hade som lärare när jag gick på kulturskolan i Kungsbacka. Det ska verkligen bli kul och spännande. Vi har inte spelat ihop sedan dess.
Dessutom blir det ett familjärt framträdande, avslöjar violinisten.
– Ett av styckena spelar jag ihop med pappa, Dan Evmark. Förra året spelade vi in en skiva där bland annat musiker från Göteborgs symfoniker medverkade. Nu blir det musik från den skivan, fast som duo. Och det kommer också att bli väldigt spännande att göra det i den formen.

Amelie Evmark har spelat fiol sedan hon var liten. Hon har bland annat gått på musikhögskolan i Oslo, och alldeles nyss kom hon hem efter avslutade studier i Schweiz.
– Jag har precis avslutat en master som jag gjort för den nederländska violinisten Isabelle van Keulen som är väldigt känd.
Vad händer mer nu i sommar? 
– Dels har vi en trio, jag, mamma och pappa, och sedan håller vi just nu på och repar inför spelningar med en ny duo. Vi ska göra ett antal spelningar som vi kallar I ljuv och djärv folkton.
Kommer du att besöka Change festivalen? 
– Om jag kan så ja absolut. Det är ju otroligt kul att vi har en festival med så duktiga musiker här i Kungsbacka.