Annons

Alös offensiva räd bäddade för seger

Anders Alö bröt bollen utanför eget straffområde. Tunnlade en motståndare på vägen fram. Och vräkte sedan in 1–0.

– Det var andra gången på typ tre år som jag följde med upp, säger mittbacken.

Fotboll | 12 Augusti 2020 21:21

Anders Alö gjorde en sällsynt offensiv utflykt som ledde till 1–0.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Lindome Gif-Linköping City 3–1 (2–1)
Mål: 1–0 (17) Anders Alö, 2–0 (21) Ajdin Zeljkovic, 2–1 (69), 3–1 (74) Fredrik Karlberg

Linköping City satte en intensiv press på Lindome Gif under de inledande minuterna. Hemmalaget hade under de första tio minuterna svårt att hantera den höga pressen och slog bort många, till synes, enkla passningar.

– Det var ett högt tempo och Linköping var riktigt bra och hade gjort mest mål i serien inför matchen. Vi slarvade fruktansvärt mycket vilket gjorde att de fick energi hela tiden. Om de bröt bollen där vi inte fick tappa den så fick de en massa energi att trumma på, säger mittbacken Anders Alö.

Förändrad matchbild

Men efter en dryg kvart skulle matchbilden skifta – och det kan Lindome tacka Alö för. Först bröt mittbacken bollen utanför eget straffområde. Sedan drog han iväg på en sällsynt offensiv utflykt, där han tunnlade en motståndare på vägen fram mot mål. Väl framme i offensivt straffområde kunde han vräka sig fram och stöta in 1–0. Kort därefter utökade Ajdin Zeljkovic ledningen till 2–0.

– Det var andra gången på typ tre år som jag följde med upp. Det var bara att hänga på och då blev det mål, säger Alö. 

Hur viktigt var det att få de målen?

– Efter målen så backade de hem och vi fick ett lugn i spelet, vilket var jätteskönt. Så målen påverkade väldigt, väldigt mycket, säger Alö.

Topplag

I och med segern klev Lindome upp på en fjärdeplats i tabellen – två poäng bakom Landskrona Bois på andraplatsen. Hemligheten till topplaceringen är enligt Alö 

– Vi har byggt vidare på det vi gjorde förra året och kryddat det med jättebra och meriterade nyförvärv. Vi är inte så naiva som vi var förra året, där vi dominerade spelet i alla matcher. I år har vi accepterat att kunna backa hem och att det är viktigt att vinna, säger Alö.

Han avslutar:

– Nu trummar vi på mot förstaplatsen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Klassmålen förlängde segersviten

Fotboll Fyra raka vinster – Lindome Gif är sannerligen med i kampen om kvalplats. Segerreceptet var en före detta målskytts ...

Trio bakom storsegern

Fotboll Det var inget bländande spel. Men IFK Fjärås hade spets i bägge straffområdena i form ...

Tvingas lämna återbud

Fotboll FOTBOLL. Norra halland har tidigare berättar att Fridolina Rolfös medverkan i EM-kvalet var osäker. Nu står ...
Annons