Annons

Allmänhetens tips har gett resultat

För en tid sedan uppmanade polisen allmänheten att tipsa mer. Nu har det gett resultat – fler tips har kommit in, varav flera har lett till åtgärder.
Nyheter | 19 Februari 2019 07:18

God hjälp. Efter uppmaningen har polisen fått in massor med tips, vilket varit till god hjälp i arbetet. På bilden: Aspirant Adelina Sjöqvist och polisassistent Johan Holmbäck.

 

För en tid sedan uppmanade polisen allmänheten att tipsa mer. Nu har det gett resultat – fler tips har kommit in, varav flera har lett till åtgärder.

 

Januari månad var en lugn period för polisen i Kungsbacka. Då gick de ut med uppmaningen att allmänheten gärna får tipsa mer, vilket Norra Halland skrev om.

– Får vi inte reda på vad som händer är det svårt att hjälpa till, sa polisassistent Johan Holmbäck då.

 

Men efter det har allmänheten vaknat till. I ett inlägg på sociala medier förra veckan skrev polisen:

”För en tid sedan bad vi er att höra av er med tips och det har inkommit en hel drös!”

Sedan berättar polisen i inlägget att tack vare dessa tips har man kunnat stoppa en person som kört påverkad.

”Varje gång vi stoppar en påverkad person vid ratten erbjuder vi en möjlighet att få hjälp med sitt missbruk”, fortsätter polisen i inlägget.

 

Johan Holmbäck berättar hur det gick till.

– Vår underrättelsesamordnare samlar in tipsen och skriver ut blad till oss om vad som kommit in. Jag satt och läste igenom detta en dag, och bara några timmar senare när vi är ute och kör möter vi en bil som vi blivit tipsade om, säger han.

Personen som stoppades och var påverkad blåste ett resultat som var långt över gränsen för grov rattfylla. Och det är inte det enda konkreta fallet där senaste tidens tips lett till åtgärd.

– Vi har även tagit en person som sålde narkotika efter att vi fått ett tips, säger Johan Holmbäck.

Så ni ser gärna att folk fortsätter att tipsa?

– Absolut, man ska alltid tipsa polisen om det är nåt. Det gör vårt jobb mycket enklare. På så sätt slipper vi leta efter en nål i en höstack, säger Johan Holmbäck.

 

Skaffa Norra Hallands app här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons