Annons

Åklagaren synade bluff – knarkmisstänkt får böta

Den 24-årige Kungsbackabon testade positivt för kokain. Då påstod han att någon drogat honom på en resa. Lögn, anser Varbergs tingsrätt, som nu dömt honom till 30 dagsböter.

Nyheter | 01 December 2019 16:00

Det var i slutet av september som den 24-årige mannen greps av polis i centrala Kungsbacka. Eftersom mannen verkade narkotikapåverkad togs han med till polisstationen för drogtest.

Provtagningen visade att 24-åringen hade tagit kokain.

Ljög i förhören

När polisen delgav honom misstanke om ringa narkotikabrott nekade mannen. Att han testat positivt för kokain förklarade han med att blivit drogad av en okänd under en Pragresa han företagit i februari.

Vad 24-åringen uppenbarligen inte visste, var att drogen kokain och dess restprodukter bara stannar kvar i kroppen under maximalt 1-2 dygn efter att det intagits.

Döms till böter

Sedan detta konstaterats av experter valde Varbergs tingsrätt att gå på åklagarens linje och förklara 24-åringen skyldig till ringa narkotikabrott.

Mannen har nu dömts till 30 dagsböter. Han ska även erlägga avgift till Brottsofferfonden och betala kostnaden för polisens provtagning. Allt som allt handlar det om utgifter på knappt 3 300 kronor.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Händelserik natt för polisen i Kungsbacka

Blåljus En smitningsolycka, en misshandel och tre knarkrelaterade brott höll Kungsbackas poliser sysselsatta under natten mot söndag.Lördagskvä...

Femte person gripen efter helgens drogtillslag

Blåljus En femte person greps under torsdagen av polis, misstänkt för delaktighet i det grova narkotikabrottet i Kungsbacka fö...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...
Annons