24-åringen försökte ljuga sig fri från misstanken om knarkbrott. Men åklagaren överlistade honom.

FOTO: Arkivbild Norra Halland

Det var i slutet av september som den 24-årige mannen greps av polis i centrala Kungsbacka. Eftersom mannen verkade narkotikapåverkad togs han med till polisstationen för drogtest.

Provtagningen visade att 24-åringen hade tagit kokain.

Ljög i förhören

När polisen delgav honom misstanke om ringa narkotikabrott nekade mannen. Att han testat positivt för kokain förklarade han med att blivit drogad av en okänd under en Pragresa han företagit i februari.

Vad 24-åringen uppenbarligen inte visste, var att drogen kokain och dess restprodukter bara stannar kvar i kroppen under maximalt 1-2 dygn efter att det intagits.

Döms till böter

Sedan detta konstaterats av experter valde Varbergs tingsrätt att gå på åklagarens linje och förklara 24-åringen skyldig till ringa narkotikabrott.

Mannen har nu dömts till 30 dagsböter. Han ska även erlägga avgift till Brottsofferfonden och betala kostnaden för polisens provtagning. Allt som allt handlar det om utgifter på knappt 3 300 kronor.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.