Annons

Åkesson på blixtvisit i Kungsbacka

Vid lunch på torsdagen kom Jimmie Åkesson under stor polisbevakning till Kungsbacka för att träffa väljare och partikamrater.
Nyheter | 16 Maj 2019 13:08

På turné. Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson passerade Kungsbacka på en turné som under torsdagen gick igenom Halland. Foto: Daniel Blomqvist

 

Vid lunch på torsdagen kom Jimmie Åkesson till Kungsbacka för att träffa väljare och partikamrater. Polisuppbådet var stort, men allt gick lugnt till. 

 

Besöket varade dock inte länge, utan klarades av på mindre än en halvtimma. 

– Vi började i morse i Göteborg och ska under dagen köra hela Halland. Nu blir det Varberg, Falkenberg, Halmstad och eventuellt Laholm, berättar partiledaren. 

 

Ett stort antal poliser var på plats på gator och torg i Kungsbacka för att garantera att allt gick lugnt till. Foto: Daniel Blomqvist

 

Uppslutningen var inte jättestor, utan det rörde sig om ett 30-tal nyfikna åskådare runt tältet. Polisuppbådet var däremot stort, och skapade stor nyfikenhet. 

– Vi är med då det kan finnas folk som vill väcka opinion på olika sätt. Men det har hittills varit lugnt, och så hoppas vi att det fortsätter, säger en av poliserna till Norra Halland. 

 

Det var under besöket inte fråga om att hålla något tal, utan syftet var att göra ett nedslag för att träffa sympatisörer och andra som ville komma fram. 

– Jag tycker nästan mer om att göra det på det här sättet än att stå bakom en avspärrning och hålla tal, säger partiledaren till Norra Halland. 

 

Varför är det viktigt att göra den här typen av besök? 

– Det blir mer intimt och är ett trevligt sätt att träffa väljare på. Dessutom har vi svårt att få ut våra väljare till att gå och rösta i EU-valet. 

 

Vilken fråga är viktigast för er? 

– Vi vill ju minska EUs makt och återförflytta den tillbaka till medlemsländerna. Och att vi borde minska budgeten. Nu i och med att Storbritannien drar sig ur så kommer vi att betala ytterligare 15 miljarder vilket är helt skandalöst, säger Jimmie Åkesson. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Klart för skolstart hos Västtrafik

Trafik Läget inför skolstarten är under kontroll i Kungsbacka. Kollektivtrafiken är coronasäkrad. Det meddelar Västtrafik ikväll....

Debatt: Hur kan man tillåta mopedbilar?

Debatt Efter krocken mellan en polisbil och en mopedbil i Stockholm söndag morgon kan man inte undgå att reflektera över ...

Elfel skapar förseningar i tågtrafiken

Trafik Tågtrafiken dras just nu med förseningar. Orsaken är ett elfel.Felet, som gav sig till känna klockan 16.56, ...
Annons