ÅSIKTER 2022-01-05 KL. 19:00

Krönika: Nytt år, nya möjligheter!

Av Christina Nordwall

Krönika: Nytt år, nya möjligheter!

Nytt år innebär nya trender, det visar en undersökning som Ungdomsbarometern har gjort. Rejven är tillbaka liksom suget efter festivaler, konserter och fester. Hur det kommer att bli återstår att se men förhoppningsvis kommer pandemin så småningom att klinga av och tillåta ett lite mer normalt liv.

Koreansk kultur och lite mer ”sociala medier” är andra trender. Att spara är också en trend, det visar ovanstående undersökning. Investering i tydliga mål för framtiden genom olika sparformer är hett. Och att engagera sig i olika frågor där det faktiskt går att påverka.

När det gäller modetrender är det halvnaket eller i alla fall mycket bar hud som gäller enligt tidningen Feminas trendspaning. Spets, chiffong och skira material med färg från topp till tå eller svartvitt är tydligen det som gäller.

I inredning är det quiltat, speglar och lila som gäller enligt en del bloggare. Själv har jag redan haft min syrénlila period någon gång på tidigt 80-tal. Då hade jag väggar, möbler och textilier i syrén och som pricken över i:et en rosa heltäckningsmatta. Just heltäckningsmatta blev senare extremt otrendigt och kanske till och med ohälsosamt men verkar vara på uppgång igen.
Det är roligt med trendspaning tycker jag. Själv gillar jag vitt i olika ”nyanser”. Särskilt trendigt just i år kanske det inte är, däremot klassiskt och neutralt. Fast vad spelar det för roll bara man trivs.

Många brukar ha som vana att avge ett nyårslöfte. Det brukar inte jag göra. Men i år har jag i alla fall bestämt mig för att inte köpa årskort på gymmet. Det är kul med träning i lagom dos och jag brukar vara väldigt entusiastisk i början men sedan avtar intresset och kvar finns bara dragningen på autogirot. Därför ska jag hålla mig till hundpromenader när det gäller träning. Däremot ska jag lägga lite mer tid på att göra roliga saker. Något som är väldigt roligt är att följa auktioner på nätet. Det är en ny hobby jag har som passar bra ihop med mitt mål att göra mig av med prylar jag inte längre använder men som andra kanske kan få användning av. Jag ska också ta tag i en gammal hobby jag hade förr. Nämligen att fotografera. Spanskan ska också förbättras.Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

SENASTE TV-NYHETERNA

Så blev betygen på friskolorna
NYHETER 2022-08-12 KL. 09:13

Så blev betygen på friskolorna

Hamnar inte i topp vid jämförelse i kommunen

Ingen brist på Lygnernvatten
NYHETER 2022-08-12 KL. 07:00

Ingen brist på Lygnernvatten

Men hushåll med egen brunn får se upp

Många ville se Peter Jöback
KULTUR & NÖJE 2022-08-11 KL. 21:37

Många ville se Peter Jöback

Man häktas för grov narkotikasmuggling
NYHETER 2022-08-11 KL. 17:00

Man häktas för grov narkotikasmuggling

Tioåring sexuellt ofredad utanför skola
NYHETER 2022-08-11 KL. 13:00

Tioåring sexuellt ofredad utanför skola

Debatt: Använd skattepengarna bättre!
DEBATT 2022-08-11 KL. 10:50

Debatt: Använd skattepengarna bättre!

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.