ÅSIKTER 2022-01-05 KL. 19:00

Krönika: Nytt år, nya möjligheter!

Av Christina Nordwall

Krönika: Nytt år, nya möjligheter!

Nytt år innebär nya trender, det visar en undersökning som Ungdomsbarometern har gjort. Rejven är tillbaka liksom suget efter festivaler, konserter och fester. Hur det kommer att bli återstår att se men förhoppningsvis kommer pandemin så småningom att klinga av och tillåta ett lite mer normalt liv.

Koreansk kultur och lite mer ”sociala medier” är andra trender. Att spara är också en trend, det visar ovanstående undersökning. Investering i tydliga mål för framtiden genom olika sparformer är hett. Och att engagera sig i olika frågor där det faktiskt går att påverka.

När det gäller modetrender är det halvnaket eller i alla fall mycket bar hud som gäller enligt tidningen Feminas trendspaning. Spets, chiffong och skira material med färg från topp till tå eller svartvitt är tydligen det som gäller.

I inredning är det quiltat, speglar och lila som gäller enligt en del bloggare. Själv har jag redan haft min syrénlila period någon gång på tidigt 80-tal. Då hade jag väggar, möbler och textilier i syrén och som pricken över i:et en rosa heltäckningsmatta. Just heltäckningsmatta blev senare extremt otrendigt och kanske till och med ohälsosamt men verkar vara på uppgång igen.
Det är roligt med trendspaning tycker jag. Själv gillar jag vitt i olika ”nyanser”. Särskilt trendigt just i år kanske det inte är, däremot klassiskt och neutralt. Fast vad spelar det för roll bara man trivs.

Många brukar ha som vana att avge ett nyårslöfte. Det brukar inte jag göra. Men i år har jag i alla fall bestämt mig för att inte köpa årskort på gymmet. Det är kul med träning i lagom dos och jag brukar vara väldigt entusiastisk i början men sedan avtar intresset och kvar finns bara dragningen på autogirot. Därför ska jag hålla mig till hundpromenader när det gäller träning. Däremot ska jag lägga lite mer tid på att göra roliga saker. Något som är väldigt roligt är att följa auktioner på nätet. Det är en ny hobby jag har som passar bra ihop med mitt mål att göra mig av med prylar jag inte längre använder men som andra kanske kan få användning av. Jag ska också ta tag i en gammal hobby jag hade förr. Nämligen att fotografera. Spanskan ska också förbättras.SENASTE TV-NYHETERNA

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag
NYHETER 2022-01-27 KL. 08:30

Nya polisbilar får grönt ljus – med vissa undantag

Säröfamilj förlorade tomtstrid
NYHETER 2022-01-27 KL. 07:36

Säröfamilj förlorade tomtstrid

Tvingas betala 270 000 kronor

Doris älskar sina dockor och nallar
FAMILJ 2022-01-26 KL. 20:00

Doris älskar sina dockor och nallar

Skapandet viktigt för Onsalaprofilen

Garagestriden går trots allt vidare
NYHETER 2022-01-26 KL. 18:00

Garagestriden går trots allt vidare

Patient fick vänta sex timmar
VÅRD 2022-01-26 KL. 15:29

Patient fick vänta sex timmar

"Orsaken är brist på ambulanser i Kungsbacka"

Bättre siffror för Kungsmässan
NYHETER 2022-01-26 KL. 08:00

Bättre siffror för Kungsmässan

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon
BANDY 2022-01-25 KL. 22:47

Styrkebesked av Frillesås mot tabelljumbon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-