ÅSIKTER 2021-11-26 KL. 15:00

Krönika: När blir det ordning på bamba-kaoset?

Av Stefan Pettersson

Krönika: När blir det ordning på bamba-kaoset?

Oj, nu är jag väldigt hungrig. Men suck, inte så lång kö idag igen! Hoppas jag hinner få i mig någon mat.
Men är det lika lång kö idag? Det här är helt galet. Jag får springa ut på stan för att få lite mat.
Fredag. Idag är kön sjukt lång. Det kommer garanterat att ta längre tid i kö än vad jag har lunchrast. Nu blir jag försenad på grund av den långa kön. Jag får rusa ut på stan igen.

Så här ser vardagen ut för eleverna på Aranäsgymnasiet och Beda Hallbergs gymnasium. Skulle du acceptera att stå i kö upp till 30-40 minuter för att få mat? Knappast. Men det är mer regel än undantag för eleverna. Och väl vid borden så är det många som tvingas ha andra köande elever i nacken. Hur mycket matro blir det då? Ska du dessutom äta lunch vid 10.30 och prestera bra på ett prov framåt 14.30 så är det ganska enkelt att förstå att prestationsförmågan påverkas. Nej det här duger självklart inte. Det handlar i förlängningen om att våra barn ska ha en god studiero för att bygga inför framtiden. Och att kasta i sig maten efter evighetslångt köande kan knappast vara av godo. Möjligtvis för näringsidkare i centrum som får sälja till hungriga elever, men i övrigt finns inga vinnare.

Gymnasiechefen Amra Salihovic kommenterade i tisdagens Norra Halland bamba-kaoset. Hon anser att det är ett bekymmer och att kommunen arbetar på en snabb lösning. Det låter bra, men då ställer jag mig lite frågande till vad som anses som en snabb lösning inom kommunen? Problemen fanns redan under vårterminen när flera årskurser hade studier på plats. Lärare och elever har påtalat problemen under lång tid och vad har hänt? Ingenting. Snabb lösning? Nej inte direkt. Hur som helst måste en förändring till och jag vore jätteglad om vi skriver om det redan i nästa vecka. Vi får se hur det blir med den saken.
Avslutningsvis vill jag flagga för två saker. Ni har väl sett att vi tillsammans med Norra Hallands konstförening har en konstsalong i Hjertstedska villan? Alla konstverk ingår i en pågående auktion där hälften av intäkterna går till Kungsbacka kvinnojour. Salongen pågår till 12 december och redan på vernissagen i lördags var det närmare 200 besökare, och en hel del bud har lagts. Auktionen går att följa på vår sajt och där framgår det också hur du gör för att lägga ett bud. Och på tal om vår sajt så har vi nyligen lanserat en teknisk nyhet. Numera kan du nämligen boka din privatannons på ett enkelt och smidigt sätt via hemsidan. Väl värt att testa.

Ha en trevlig helg.
Smockat med folk i Badhusparken
NYHETER 2022-08-12 KL. 21:05

Smockat med folk i Badhusparken

Utomhusbio under fredagskvällen - familjefilmen Encanto

SENASTE TV-NYHETERNA

Så blev betygen på friskolorna
NYHETER 2022-08-12 KL. 09:13

Så blev betygen på friskolorna

Hamnar inte i topp vid jämförelse i kommunen

Ingen brist på Lygnernvatten
NYHETER 2022-08-12 KL. 07:00

Ingen brist på Lygnernvatten

Men hushåll med egen brunn får se upp

Fängelse för stöld hos äldre par
NYHETER 2022-08-11 KL. 19:00

Fängelse för stöld hos äldre par

Utsedd till Årets inspiratör
NYHETER 2022-08-11 KL. 16:00

Utsedd till Årets inspiratör

Åtalas för hot under vansinnesfärd
NYHETER 2022-08-11 KL. 11:49

Åtalas för hot under vansinnesfärd

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal
NYHETER 2022-08-11 KL. 09:30

Svårt skadad av a-traktor - nu väntar åtal

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Klarar av att leva ett ”normalt liv”

Under 2021 anmäldes 15 män för våldtäkt mot barn i Kungsbacka. De drabbade och anhöriga får bära med sig händelserna genom hela livet. Det här är sista delen i Norra Hallands serie om sexualbrott och dess konsekvenser.