ÅSIKTER 2022-01-21 KL. 13:00

Krönika: Allt fler tecken på restriktionströtthet

Av Stefan Pettersson

Krönika: Allt fler tecken på restriktionströtthet

Pandemin håller oss i ett järngrepp – men det verkar som att många tröttnat på restriktioner och förmaningar. Det kan jag absolut förstå, jag har stundtals samma känsla. Men tyvärr verkar vi få leva med begränsningar ett tag till – oavsett vad vi tycker om det.

Att det inte är samma skärpa gällande pandemin som för ett år sedan fick jag ett tydligt exempel på när jag nyligen var i fjällen. I fjol var det liftköer där alla stod på rad och personal guidade in besökarna växelvis från fållorna. Allt för att minimera smittspridningen. Och det funkade utmärkt. Men nu var det tänket som bortblåst. I liftkön stod folk på varandra och det var stundtals halvt kaos med andra åkare åt alla håll. Det var mer än en gång under veckan som jag funderade på hur skidanläggningen kunde vara så släpphänt.

På tal om släpphänt så är Vardaga åter på tapeten. Ingen har väl missat den massiva kritiken mot företagets drift av Kolla vård- och omsorgsboende. Många privatpersoner och politiker krävde en omedelbar hävning av avtalet, men det slutade med att avtalet inte förlängs när det löper ut i november.

Det var också kritik mot andra Vardaga-boenden i Kungsbacka och när jag i veckan läste om ett boende i min gamla hemstad Motala så drivs det av – Vardaga! På Skogsgården i Motala var det ont om personal och då fick covidsmittad personal jobba. Känns väl inte direkt som något genidrag. Dessutom säger en anställd till Aftonbladet att de anställda endast får använda ett munskydd per arbetspass, vilket framgår av en post it-lapp på en förpackning med masker. I lokaltidningen MVT förklarar verksamhetschefen att det beror på leveransproblem, men att det går bra att byta munskyddet om det blir smutsigt eller blött. Det var ju bra…

Hur som helst, jag har sprungit på Vardaga i flera olika sammanhang och företaget har inte direkt imponerat på mig. Och då har jag varit snäll…

Ha en trevlig helg.
SENASTE TV-NYHETERNA

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Delad pott på Tingbergsvallen
SPORT 2022-05-26 KL. 14:27

Delad pott på Tingbergsvallen

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa
NYHETER 2022-05-26 KL. 14:00

Sommarbar med fokus på lokal öl i Åsa

Misstänkt kvinnomisshandel
BLÅLJUS 2022-05-26 KL. 10:44

Misstänkt kvinnomisshandel

Victor Palm satsar på film i Los Angeles
FAMILJ 2022-05-25 KL. 20:00

Victor Palm satsar på film i Los Angeles

”Mål behövs men resan är det viktiga”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00
Lanbit i gång igen

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.