Annons

Vinst trots miserabel första halvlek

Aranässpelarna var inte nöjda med sin första halvlek mot AIK. Då tryckte flera de på gasen och visade varför de toppar allsvenskan.

– Det var starkt att vinna efter att ha varit miserabla i den första, säger tränaren Toni Johansson.

Handboll | 15 December 2019 19:38

Toni Johansson, arkivfoto.

FOTO: Christian Johansson

Matchfakta

Handboll: Herrallsvenskan
AIK-Aranäs 24–32 (13–14)
Målskyttar, Aranäs: David Svensson 8, Rasmus Torbjörnsson 8, Tobias Johnson 4, Erik Karelius 4, Gustav Hallén 4, Johan Wallin 2, Tobias Svantesson 1, Erik Rudvall 1,

HANDBOLL. I den senaste omgången ställdes Aranäs mot AIK på hemmaplan. Nu har serien vänt och lagen ställdes mot varandra i huvudstaden under söndagen. Trots att Kungsbackalaget gick in till halvtidsvilan med ledning 13–14 var de inte nöjda med vad de presterat.

Enligt Toni Johansson var många spelare arga och hade under den inledande halvtimman lagt fokus på saker de inte kunde påverka.

– Vi började koncentrera oss på det vi skulle göra. Många spelare gick väldigt mycket minus med sig själva. I den andra gick många plus med sig själva och då är det klasskillnad. Det var jämnt i kanske fem eller sex minuter sedan kontrollerade vi matchen fullt ut, säger Johansson.

Stark prestation

Andra halvlek vanns av Aranäs med 9–18. Men enligt Johansson var det inte årets bästa halvlek.

– Mot Hammarby borta och Lindesberg hemma var vi nog bättre. Men det är starkt att vi kan vinna efter att ha varit ganska miserabla i den första mot AIK, säger Johansson.

Andreas Lorentzson tvingades utgå från matchen efter en stukning av foten och ersattes av Erik Karelius som enligt Aranästränaren gjorde sin bästa match i klubben. Nästa match för Aranäs är hemma mot Kärra på annandagen. Då ska Lorentzsons fot vara redo för spel.

Läs fler handbollsnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

HK Aranäs vann komfortabelt i genrepet

Handboll Efter en i stora delar bländande försäsong var det mindre gnistrande i genrepet. – Det blev ändå ingen ...

Aranäsprofilen guidade lyssnarna

Handboll Hallå där… … aranäsprofilen Niklas Virolainen, som expertkommenterade HK Aranäs premiär för P4 Halland. Hur var ...

Veteranens avgörande limning i slutminuten

Handboll Den största nyckeln för HK Aranäs är att målvaktsspelet stämmer.  I premiären gick Daniel ...
Annons