Som nykomling har HK Aranäs satt griller i huvudet på seriekonkurrenterna. När endast spurten återstår har de kvalplatsen mot SHE.
– Det var nog en del som inte trodde att vi skulle gå så här bra, säger skyttedrottningen Louise Karlefeldt.HANDBOLL. Det är karriärens roligaste säsong för Louise Karlefeldt. Den stora anledningen är att varje match är oviss och hennes HK Aranäs har överraskat. Det är betydligt roligare nu än sista året som A-flicka i moderklubben Sävehof. Då satt hon mestadels på bänken – 2019 är hon en nyckelspelare i HK Aranäs som jagar en kvalplats till SHE.Under de 2,5 åren Louise Karlefeldt styrt Aranässpelet har hon levererat. I år leder 21-åringen lagets skytteliga trots att hon inte tar straffarna.


– Det var viktigt för mig att få en tydlig roll och det har jag fått från början. Det har hjälpt mig på vägen.


Hur då?


– Får man förtroende så vågar man ta lägen och man vågar att missa. Jag har fått ansvar och det är något jag eftersträvar. Det är kul att förtroendet fortsätter.


Varför har det fortsatt?


– Jag gör väl vad jag ska, säger hon och skrattar.


Vad är förklaringen till målproduktionen?


– Jag har inte det hårdaste skottet, jag försöker skjuta lite lurigare. Det brukar oftast funka.


Tränaren Magnus Ferdinandsson framhåller mittnians bredd. Hon saknar en riktig spetskvalité men är bra på precis allt.


– Hon har en helhet och en styrka är att hon fortsätta att ta läget även om hon börjar med två missar. Hon gillar när det är mycket att spela om, det är en go känsla för mig som tränareSpeluppläggaren har en given nyckelroll i bortamötet mot topptippade Guif som ligger femma. Karriärens viktigaste match, menar Louise Karlefeldt.


Vad kommer avgöra?


– Attityden. Nästan alla matcher i år har handlat om vilja.


Det låter lite klyschigt.


– Men det är så. Det är som slutspelsmatcher nu, det handlar om att överleva eller åka ur.


­Är du överraskad över er säsong?


– Nej. Vi har visat för många lag att vi kan vara med i toppen.