Annons

”Vi gör en jättebra andra halvlek”

Frillesås tänkte inte låta sig bli överkörda av Sandviken. Efter ett stort underläge i första halvlek gick laget in med en ny attityd, och såg faktiskt ut att ha en chans emot ett av topplaget.
Bandy | 10 November 2018 19:48

Arkivfoto: Christian Johansson

Frillesås tänkte inte låta sig bli överkörda av Sandviken. Efter ett stort underläge i första halvlek gick laget in med en ny attityd, och såg faktiskt ut att ha en chans emot ett av topplaget.
­– Vi bestämde oss för att gå ut, släppa ner axlarna och inte ha så stor respekt för dem
, säger Frillesås Jesper Henriksson.

BANDY: ELITSERIEN

Sandvikens AIK – Frillesås BK 8 – 5

3–0 av Sandvikens Christoffer Edlund satte ton på matchen redan tjugo minuter in. Frillesås såg totalt chanslösa ut i första halvlek. Men med en stark vilja kunde laget hämta ikapp.
– Det är en jättebra match, vi gör en jättebra andra halvlek, säger Jesper Henriksson.

Lagets taktik för matchens andra del var att spela enkelt. Det gav resultat nästan direkt – bara några minuter in i andra halvlek gjorde laget sitt första mål. Det var början på en imponerande upphämtning – Jesper Henriksson lyckades kvittera till 5–5 i den 73:e minuten.

– Det var verkligen kul. Det är inte många gånger man varit här uppe och spelat och haft lika efter 75 minuter, säger han.
29-åringen menar att de vågade spela mer mot Sandviken i den andra halvleken.

Men det var Sandvikens match. Favoriterna var tyngre i slutet och förtjänade sin vinst. 5–5 blev 6–5 till hemmalaget och när Frillesås hade lägen att göra 6-6 så började de satsa mycket framåt och öppna upp bakåt.
– Man visste ju att de skulle trycka på där i det sista och att det skulle bli tufft att hålla det. Särskilt efter ett stort underläge. Men jag tycker ändå att vi vågade i slutet.

Den största skillnaden mellan lagen var anfallaren Christoffer Edlund, som stod för fem av Sandvikens åtta mål. Hemmaforwarden har vunnit elitseriens skytteliga hela sex gånger.
– Han är klinisk i sina avslut, säger Jesper Henriksson. Vi gör allt vi kan för att få in honom i dåliga vinklar men han är så pass bra att han sätter dem ändå.

En annan spelare som var vass för dagen var Daniel Mossberg, som gjorde två mål för motståndarlaget.

Tidigare i veckan förlorade Frillesås med 2–6 mot Hammarby. En match som var jämn i första halvlek innan motståndarna drog iväg. Jesper Henriksson är trots förlusterna nöjd med att laget kan dra jämnt mot så pass bra lag.
– Vi har ju verkligen visat att vi kan hota de här två lagen. Och nu har vi spelat fyra matcher och blivit uppvärmda, så nu kan det bara bli bättre.

 

Matchfakta

Sandvikens AIK/BK – Frillesås BK 8–5 (4–0)
1–0 (11.05), 2–0 (16.34), 3–0 (19.32), 4–0 (41.02), 4–1 (48.05) Fredrik Brandin, 5–1 (55.43), 5–2 (62.42) Fredrik Johansson, 5–3 (63.28) Fredrik Brandin, 5–4 (68.02) Jakob Jenefeldt, 5–5 (73.23) Jesper Henriksson, 6–5 (76.33), 7–5 (84.13), 8–5 (90.31).
Publik. 649

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tjejtrio gjorde fräck stöldräd i Kungsbacka

Nyheter De tre tjejernas stöldräd på Hede Fashion Outlet slutade inte riktigt som de hoppats. Plötsligt ertappades de ...

”Vi ser en oroande utveckling”

Blåljus Narkotikaklassade läkemedel ökar i polisens beslag. Missbruket går ner i åldrarna och Kungsbacka är en lukrativ kommun fö...

Föräldrar oroliga över droger

Blåljus Många föräldrar oroar sig för att deras barn använder droger och tycker det är svå...
Annons