Annons

Vännernas osannolika lycka – HIO på samma hål

Att göra en hole in one är ovanligt. Att två spelare i samma boll gör det på samma hål är ännu ovanligare. Men Onsalaborna Jan Ove Lind, 78, och Björn Malmström, 72, lyckades med den bedriften på Forsgårdens GK i måndags.

– De andra sade att den hade gått i men jag sade att det inte fanns en chans, säger Jan Ove Lind.

Sport | 31 Juli 2020 11:00

Jan Ove Lind, till vänster, och Björn Malmström gjorde hole in one på samma hål, i samma boll.

FOTO: Jasmin Frljevic

GOLF. Varje måndag spelar kompisgänget, som Jan Ove Lind och Björn Malmström är en del av, golf. Från dess att banans sommargreener öppnar till dess att den stänger för säsongen – förutsatt att vädrets makter inte stoppar dem från att pegga bollen på tee.

Och i måndags hände något osannolikt på hål 13 på Forsgårdens golfklubb.

“Ta köksvägen”

Par 3-hålet sträckte sig cirka 160 meter den dagen och strategin var tydlig. Slå bollen på kullen till vänster om bunkrarna framför green och låt bollen falla ner mot hål. Sällskapets första spelare slog bollen för kort. Sedan var det Jan Ove Linds tur. Med drivern i händerna skickade han bollen mot green innan han tappade den ur sitt sikte.

– Det var första gången som jag slog drivern på detta hål och skulle ta “köksvägen” som vi kallar det. De andra sade att den hade gått i men jag sade att det inte fanns någon chans. Bollen försvann och jag trodde inte att den hade gått i hål, utan jag trodde att den låg bakom green, säger Jan Ove Lind som till sin stora förvåning fick se att bollen låg i hål.

Bollens tredje spelare missade även han sitt utslag innan det var Björn Malmströms tur.

– Jag sade att jag skulle ta samma väg som Jan Ove, och slaget blev identiskt, säger Malmström som även han gjorde en hole in one på samma hål.

Osannolikt

Björn Malmström berättar att klubben gjorde en uträkning på vad sannolikheten för de dubbla drömslagen var. En på 25 miljoner blev svaret. Jan Ove och Björn anser att det i det närmaste är mer osannolikt än så.

– Jag bytte höft i våras, haha, säger Jan Ove.

– Och jag spelar med korsett för jag har varit med i en båtolycka för ett tag sedan, säger Björn.

– Så vi är två krymplingar, haha, säger Jan Ove.

Under veckan har de blivit uppmärksammade både på golfklubben och utanför. När Norra Halland träffar de båda vid platsen för de dubbla HIO:na är klubbens medlemmar snabba med att fråga ut dem om hur händelserna utspelade sig.

Har ni blivit klubbkändisar nu?

– Det känns så. Det är många som har gratulerat på sociala medier, säger Björn Malmström.

Blev det någon champagne efter rundan?

– Nej, det blev det inte. När vi träffas alla kompisar så ska vi köra en magnumbutelj. Men vi skulle nog ha tagit ett glas egentligen, avslutar Björn.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Försvunnen efterspanas med helikopter

Blåljus Polisen söker just nu med helikopter efter en man i 70-årsåldern som anmälts försvunnen i ...

Körde i diket och krockade med lyktstolpe

Trafik En kille i 20-årsåldern delgavs i eftermiddags misstanke om vårdslöshet i trafik på en trafikolycksplats utmed ...

Experten: Så får du en fin gräsmatta

Nyheter Robin Eriksson arbetar som banchef på Forsgårdens golfklubb och kan det mesta om grässkötsel. Golfbanans resurser med ...
Annons