Av Kristian Alm
Trots nära kontakt med familjebehandlare slutade en kaotisk dag med att tonåringen försökte ta sitt liv. Nu utreds händelsen enligt Lex Sarah för att se om rutinerna följts.
Tonåringen har stora problem med sitt psykiska mående och får intensiv behandling inom Individ- och familjeomsorg.
En dag i början av oktober accelererade problemet, och hen berättade för två olika familjebehandlare att hen inte ville leva. Flera incidenter pekade på att det var allvarligt.
Sent på kvällen tog hen en stor dos medicin och fick föras till sjukhus med kramper.
Det resulterade i en anmälan som menade att de ansvariga familjebehandlarna borde gjort en orosanmälan för att få en bedömning av vad som akut kunde göras.
I svaret från de inblandade pekas på att situationen ständigt var svår, och denna kväll fanns inget som tydde på att det var värre än vanligt. De menar också att det är oklart vad en orosanmälan på kvällen skulle ha tillfört. Möjligen kunde man stöttat familjen kring förvaring av mediciner, men man såg inga risker i det eftersom tonåringen inte ville ta mediciner alls.
Nu kommer händelsen att utredas inom IF. Om utredningen påvisar ett allvarligt missförhållande görs en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.
Nya e-tjänsten för färdtjänstansökan får bra betyg
Det var fem år sedan som Andrea Wallroth valde att säga upp sig från sitt lärarjobb och satsa på att bli biodlare på heltid. Nu driver hon den prisbelönta honungsbutiken Djäknegårdens honung. Norra Halland träffade henne för att prata om hennes passion för bin, om när hon utvecklade en allvarlig allergi mot bistick och om varför insekter är så viktiga för planetens överlevnad.