VÅRD 2022-02-21 KL. 15:56

Ingen kom efter larm

Av Kristian Alm

När mannen trillade så illa att armen började blöda, larmade han hemtjänsten. Men ingen kom och han fick själv ta sig till vårdcentralen. Nu ska fallet utredas.

Ingen kom efter larm
Larmade förgäves. OBS: Genrebild

TV-klipp och nyheter

Enligt en anhörigs anmälan till Inspektionen för vård och omsorg inträffade olyckan den 7 september. Mannen som äter blodförtunnande mediciner trillade och skrapade upp armen så att den började blöda kraftigt.
Han larmade hemtjänsten som kopplade till sjuksköterska som menade att det inte var deras ansvar. Men någon från hemtjänsten kom inte heller, enligt anmälan. Sedan han utan att lyckas försökt stoppa blödningen med en handduk tog sig mannen på egen hand till vårdcentralen och fick armen omlagd.
När han kom hem hörde hemtjänsten av sig och bad om ursäkt, och förklarade att de haft det körigt. Den anhörige blev upprörd och försökte få en förklaring från chefen om vilka rutiner som finns vid larm. Men det tog tre dagar att nå en ansvarig, och det fick den anhörige att anmäla händelsen till IVO.
IVO har nu skrivit till kommunen och begär att händelsen utreds. Men man litar på att det görs, och inleder ingen egen undersökning.


TV-klipp och nyheter

Sune en man med tusen intressen och historier
FAMILJ 2023-11-28 KL. 21:10
Premium

Sune en man med tusen intressen och historier

Hembygdskännaren fyller 70 år

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | BANDY 2023-11-28 KL. 22:07
20 timmar i buss – dessutom utan chans

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Man våldsam och hotfull på krog

Man våldsam och hotfull på krog

Det ska ha uppstått ett bråk på en krog i centrala Kungsbacka på lördagskvällen. En man omhändertogs av polisen misstänkt för våld och hot mot tjänsteman.