Annons

Ute ur DM – efter sen kvittering

IFK Fjärås såg ut att knipa gruppsegern i mötet med Falkenbergs FF. Men ett mål på tilläggstid innebär att de missar DM-slutspelet.

– Det är klart att det är extra surt, säger tränaren Simon Johansson.

Fotboll | 28 Juni 2020 16:41

Felicia Jastré Högberg utnyttjade det faktum att IFK Fjärås hade en mycket bra dag. Och stod för fyra av lagets tio mål. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

Förutsättningarna var klara inför gruppfinalen borta mot Falkenbergs FF. Båda lagen stod på samma poäng inför de avslutande omgången med Falkenberg i förarsätet med en bättre målskillnad. Seger och IFK Fjärås skulle knipa förstaplatsen – och därmed biljetten till DM-slutspelet.

Men det var division 4-gänget Falkenberg som skulle ta ledningen och IFK Fjärås hade svårt att hänga med. Detta med tanke på att de i fredags spelade seriematch mot Hovås/Billdal. En match de förlorade med 3–6.

– Det var en väldigt tuff match och tio av spelarna som var med då spelade även i dag. Det var tunga ben och vi lyckades inte riktigt kontrollera bollinnehavet, säger Simon Johansson.

IFK Fjärås skulle dock ta ledningen strax efter halvtid innan hemmalaget kvitterat. Sedan satte Felicia Jastré Högberg 2–3 i den 65:e minuten och det såg länge ut att bli segermålet.

Men i den 92:e minuten kom kvitteringsmålet som skickade ut Fjärås ur årets DM.

– Det är bara bästa tvåan som går vidare och Ullared hade bättre målskillnad än oss. Det är kändes som att vi inte hade kontroll på matchbilden och det kändes som att ett mål hängde i luften, säger Simon Johansson.

Läs fler fotbollsnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Kungsbackarekord för Edvinsson

Ishockey Det blev som väntat. Simon Edvinsson slog under natten till lördag de så kallade Kungsbackarekordet från 1985 som ...

Avföring i vattnet vid Vita Sand

Nyheter Under lördagseftermiddagen har en privatperson sett avföring i havet vid Vita sand i Åsa. Under lördagseftermiddagen fick ...

Sagoläsning hos getterna på 4H-gården

Nyheter I sommar kan du ta med dig barnen och lyssna på sagor samtidigt du får mysa med getterna på ...
Annons