Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Utbyggnad av Fjärås fritidscenter

I Fjärås är det klart att det under 2019 sätts igång med ombyggnad. Utvecklarna Anna Hjelm-Woll och Harald Tjelle tror på en nytt center med många mötesplatser.

 

I budgeten för 2019 antogs förslaget att bygga ut Fjärås fritidscenter. Nu väntar dialog med invånarna om hur centret ska utvecklas. 

– Det är tidigt, men att det blir en utbyggnad vet vi, säger utvecklingsledare Harald Tjelle.

 

Det är en vanlig grå decemberdag strax efter lunch i Fjärås. Inne i simhallen flyter några motionärer omkring, och i cafeterian sitter det ett gäng ungdomar samlade runt en dator vid ett bord. Runt ett annat några något äldre medborgare, som språkas vid över en kaffe. Men snart kan det bli en betydligt mer varierande mötesplats.

– Vi hade en work shop med alla ungdomar från Smedingeskolan den 7 december. Just nu jobbar vi med materialet, men vad vi sett så finns det önskemål om såväl lugnare zoner som mer aktivitetsbaserade, säger Anna Hjelm Woll som tillsammans med Harald Tjelle jobbar med utveckling i projektet.

Att biblioteket ska flytta in i Fritidscentret är redan klart. Dessutom är det klart att simhallen från och med 2020 ska drivas i privat regi.

– Men av vem är inte klart än. Vi håller på och förbereder inför att gå ut med upphandlingen, men vi vet att det redan finns intressenter, säger Harald Tjelle.

 

Under 2019 kommer utbyggnad att påbörjas. Och utvecklarna från kommunen hoppas på ett aktivitetscenter där många får plats.

– Att det blir om- och utbyggnad är klart. Här är det redan verkstad. Och fritidscentret ska vara till för alla. Idrottsföreningar, föreningar och ungdomar, planerade aktiveter såväl som spontana. Troligen blir det även utökade öppettider, säger Harald Tjelle.

Det viktigaste, som Harald Tjelle och Anna Hjelm Woll ser det, är att det får en stark lokal förankring.

– Dialogen med ungdomarna är ju redan igång, och det handlar om att fråga användarna om deras behov istället för att bara anta vad de behöver, säger Anna Hjelm Woll.

 

Och i februari är det planerat ett större möte på Fritidscentret, där alla som vill är välkomna.

– Vi vill ju ha en dialog även med vuxna, pensionärer, idrottsföreningar, kort sagt alla som vill komma, säger Harald Tjelle.

Liksom i Kungsbacka ligger stort fokus på mötesplatser och att det ska kunna finnas olika sätt att tillbringa sin fritid på centret.

– Vi vill skapa en socialt hållbar, välkomnande och trygg miljö. Någon kanske vill ta det lugnt och läsa eller studera. Andra kanske vill träna eller hålla på med mer aktiva saker. Kanske kan kulturskolan ha aktiviteter här på kvällar, man ska kunna droppa in. Inte minst vill vi erbjuda något för de unga mellan 15 och 18 år som kanske tycker att det är lite långt att åka in till Kungsbacka för att umgås, säger Harald Tjelle.

 

Målet är att det nya fritidscentret ska invigas hösten 2020.

 

Skaffa Norra Hallands app här

Daniel Blomqvist
Reporter daniel.blomqvist@norrahalland.se 0300-521363

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!