Annons

Ungdomstjänst efter misshandel vid skola

40 timmars ungdomstjänst och drygt 15 000 kronor i skadestånd och avgifter. Det blir straffet för den 17-åring som i höstas misshandlade två andra unga killar under ett bråk utanför Elof Lindälvs gymnasium.

Nyheter | 20 Maj 2020 18:30

I mitten av september förra året misshandlade 17-åringen en annan yngling utanför Elof Lindälvs gymnasium. Nu har han fått sitt straff.

FOTO: Arkivbild/Josefine Julén

Misshandeln ägde rum i mitten av september förra året. Ett gäng ungdomar hade samlats utanför Elof Lindälvs gymnasium. Stämningen var spänd efter att några av ungdomarna tidigare bråkat med varandra i sociala medier.

17-åringen var en av de sista som anslöt till samlingen. Direkt efter ankomst gav han sig på en av killarna som redan var på plats.

Fick hjärnskakning

Med flera hårda knytnävsslag slog han killen i huvudet. Misshandeln var så svår att den påhoppade drabbades av hjärnskakning.

Därefter gav sig 17-åringen på den misshandlade killens kompis. Genom att slita av pojken hans halskedja och knuffa honom så hårt rakt in i en vägg att han hade värk i flera veckor efteråt misshandlade 17-åringen även honom.

Filmade misshandeln

Polis kallades till platsen. I väntan på att polisbilen skulle komma fram filmades misshandeln av vittnen.

Händelsen ledde till att 17-åringen åtalades. När han för en tid sedan ställdes inför rätta vidhöll han att han bråkat med de två andra killarna, men att han agerat i självförsvar efter att själv ha blivit angripen fysiskt.

Ungdomstjänst och skadestånd

Detta motsades dock av såväl vittnesmål, som bevisning. Nu har 17-åringen dömts till 40 timmars ungdomstjänst för misshandeln. Han ska även betala skadestånd till de drabbade.

Killen som fick hjärnskakning får 8 000 kronor. Hans kompis tilldöms närmare 6 500 kronor. 17-åringen ska även betala avgift till Brottsofferfonden.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ytterligare två häktades för grovt narkotikabrott

Nyheter De två kungsbackabor, en 29-årig kvinna och en 26-årig man, som igår begärdes häktade – på ...

Slog sin sambo – får åtta månaders fängelse

Nyheter Åtta månaders fängelse och drygt 50 000 kronor i skadestånd. Det blev straffet för en 46-årig man ...

Mördaren övervakade henne i timmar

Blåljus På julafton och juldagen spenderade 52-åringen 12, respektive 19 timmar med att övervaka sin före detta sambo, som han skö...
Annons