Annons

Toppbetyg för vården

Halland placerar sig i topp när vården jämförs i landets alla landsting/regioner. Så även om ekonomin är så skakig att skatten ska höjas, är helhetsbetyget bra.
Vård | 15 Juni 2019 10:25

Halland placerar sig i topp när vården jämförs i landets alla landsting/regioner. Så även om ekonomin är så skakig att skatten ska höjas, är helhetsbetyget bra.

 

Det är Sverige kommuner och landsting, SKL, som gjort en jämförelse på sju olika områden. Förutom ekonomi handlar det till exempel om säker vård, tillgänglighet och patienters omdömen.

Varje parameter kan få rött, gult eller grönt. Halland och Östergötland är de enda som inte har några röda områden, och Halland har bara två gula, vilket gör att regionen rankas etta i Sverige.

Sämst ligger Norrbotten med sex av sju röda områden.

Men även om vården är bra i Halland och ekonomin inte är i kris, anser den borgerliga majoriteten att pengarna inte räcker till god vård i framtiden. Därför är tanken att höja skatten 58 öre för nästa år.

Kristian Alm

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Varför är det så svårt att få hjälp?

Debatt Nu är jag uppriktigt förbannad! Varför? Jo för att jag har blivit nekad vuxenpsykiatrisk mottagning (VPM) två ...

Antikroppstester kan ske i regional regi

Vård I Västra Götaland planerar man nu att köra all testning av antikroppar i regional regi. Halland har ...

Låg smittspridning trots trängsel

Vård 16 nya personer har testat positivt för covid-19, sedan förra veckan. Behovet av sjukhusvård är fortsatt lågt ...
Annons