19 Mars 2021 10:51 | Stefan Pettersson

I mars är det spänning i luften i tidningsbranschen. Då presenteras nämligen fjolårets upplagesiffror. Numera är det många som tyvärr mest får gå och hoppas på att det har gått ännu sämre för konkurrenterna – för siffrorna pekar oftast neråt. Årets sammanställning visar att av cirka 100 dagstidningar är det drygt 60 som tappar i upplaga, trots att många tidningar fått mycket nya digitala prenumeranter under coronapandemin. Så med andra ord rasar pappersupplagan på många håll.

Stabila skaran

Hur går det då för Norra Halland? Vi tillhör den stabila skaran. För tredje året i rad ligger vår upplaga still på 10 300, varav cirka 300 är digital upplaga. Visserligen ingen höjning, men att som en liten aktör på marknaden stå sig så väl är vi stolta över. Jag får tacka för förtroendet, det är tack vare dig som prenumerant som Norra Halland finns och kan fortsätta berätta vad som händer i Kungsbacka kommun. Och som du säkert lagt märke till så är vi numera en tredagarstidning. Du som prenumerant kan nu också läsa vår e-tidning på söndagar. Har du missat söndagstidningen? Då är det hög tid att ladda ner vår eNH-app eller logga in på datorn för att läsa lokala nyheter till söndagsfrukosten.

Populär kasse

I mars är det också dags för vårt hett eftertraktade Mervärdeshäfte. Det skickar vi ut till alla prenumeranter och används häftet klokt så är prenumerationen betald flera gånger om. En lite oväntad succé i årets häfte är den miljökasse som Norra Halland bjuder på, men fantastiskt kul att så många vill ha den. Eftersom vi på grund av coronapandemin har stängt vår reception så har det trasslat till sig med utdelningen av kassen. Vi har därför vid några tillfällen öppnat receptionen med restriktioner och det har ringlat lång kö på Kyrkogatan, så det har minst sagt blivit succé. Men det finns fortfarande kassar kvar och på tisdag och onsdag i nästa vecka, klockan 11-12, finns det nya chanser att byta kupongen mot en miljökasse. Det kan bli kö även då, så tänk på att hålla avstånd.