Annons

Systembolaget erbjuder hemleverans i Kungsbacka

Från och med den 17 maj kommer kungsbackaborna kunna få öl, vin och andra drycker från Systembolaget levererade till sina hem.

Jobb & Pengar | 04 Maj 2021 13:00

I flera andra regioner i Sverige, bland annat i Skåne län, Västra Götalands län och Stockholms län, är det redan möjligt att få hemleverans från Systembolaget. Nu ska detta erbjudas även i Kungsbacka.
– Att erbjuda hemleverans är en viktig del av Systembolagets service och något som våra kunder efterfrågar i samband med att köpbeteenden förändras, säger Stefan Bäckman, försäljningschef i E-handel, Systembolaget i ett pressmeddelande.

Den 17 maj kommer Systembolaget införa hemleverans i Kungsbacka samtidigt som det införs i Örebro län, delar av Jönköpings och Östergötlands län samt i Sala. Tjänsten kommer då erbjudas till över 70 procent av den inköpsberättigade befolkningen.

Varor från hela Systembolagets sortiment kommer kunna beställas hem och varorna kommer levereras mellan klockan 10-20 på vardagar, och 9-15 på lördagar. Leveransen kostar 120 kronor per kolli den första gången och därefter ökar det med 80 kronor per kolli. De som kör ut varorna ska ha genomgått utbildning i Systembolagets försäljningsregler och det kommer göras löpande kontroller för att säkerställa att ålderskontrollerna sköts.

Systembolagets mål är att kunna leverera till hemmen i hela landet under 2021.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Johannes satsar på hemleverans av korv

Nyheter Johannes Helm driver Gourmetkorv, i bottenplanet på p-huset Valand i Innerstaden. Nästa vecka börjar han med hemleverans av ...

Körde bil med två promille i blodet

Blåljus Med drygt två promille alkohol i blodet lämnade den 50-årige mannen Systembolaget i Kungsbacka – i bil. Hans vingliga ...

Start för hemleverans av burgare

Jobb & Pengar Coronapandemin har gjort att fler beställer färdig mat hem till dörren. Nu hakar McDonalds i Kungsbacka på ...
Annons