Annons

Stjärnorna nöjda trots knackigt spel

Värdparet Annika Sörenstam och Henrik Stenson hade väntat länge på den här dagen. Atmosfären hade de ingenting att anmärka på – på banan var kruxet att de hade behövt slå ihop sina egenskaper för att vara en dödlig duo under inledningsdagen på Vallda Golf & CC.

Sport | 10 Juni 2021 20:43

Annika Sörenstam var tillbaka i tävlingsfältet.

FOTO: Christian Johansson

GOLF. Henrik Stenson vände sig till Annika Sörenstam vid första tee. Hade den tiofaldiga majorvinnaren fjärilar i magen? De var på plats.

– Jag var lite spänd, säger hon.

Det syntes dock inte till en början.

 

Annika Sörenstam tävlade för första gången på hemmaplan på 13 år. Tävlingscomebacken i Sverige kom i hennes och Henrik Stens unika tävling, Scandinavian Mixed, där damer och herrar gör upp mot varandra på samma bana. Golflegendaren var centimeter från att göra en eagle på tvåan med sitt inspel – men puttningen var iskall. Birdien missades och på trean treputtade Sörenstam. Det symboliserade hela hennes runda. Annika Sörenstam prickade 15 greener men lyckades ändå inte mäkta med att sluta på ett bättre resultat än +1.

På det 15:e hålet la hon puttern på axlarna och blickade upp i himlen. Frustrationen fanns där. Den övergripande känslan var ändå att det var kul att tävlingen var igång.

– Vi har pratat om det här i tre år, det var kul att äntligen komma igång. Banan var jättefin. Det känns jättebra, även om jag kunde spelat bättre. Men mitt liv är inte baserat på min score längre, och tur är väl det, säger hon och ler.

– Vi är mest glada att det är igång, vi har väntat länge på det här, fyllde Henrik Stenson i.

 

Fick slita på banan

För Henrik Stenson var resultatet inte särskilt annorlunda. Svensk herrgolfs främste hamnade på minus två, men vägen dit var diametralt kontra sin partner i bollen, Annika Sörenstam. Henrik Stenson slet febrilt med sitt långa spel men räddades gång på gång av en säker puttning.

– Jag lyckades rädda upp en score. Det kändes inget vidare, jag var otajmad och har jobbat ganska mycket med tekniska grejer. När man inte får det att stämma blir det mycket tankar under utförandet. Det är halvkämpigt men jag har varit i dippar förut och löst det.

 

Henrik Stenson höll dock på att göra hela dagens slag på just det femtonde. Han utslag seglade rakt mot pinnen. Det landade på greenen och rullade rakt mot flaggan.

– Ååååh… ooohh…nej!

Publiken suckade. Det saknades ett par centimeter mellan Stenson och en hole-in-one.

– Vi stod uppe på tee och jagade på den, det var ett sådant slag som absolut såg ut att helt plötsligt kunna försvinna. Vi får ta den i morgon stället, säger han.

 

Värdduon var nöjda med att det i toppen var blandat med damer och herrar – banuppsättningen som inte var enkelt verkar ha slagit väl ut. Det var tydligt vilka som startfältets stjärnor. Även konkurrenterna ville vara på samma bild som Annika Sörenstam

– Annika är damernas motsvarighet till Tiger Woods. Jag förstår att det kittlar lite extra hos andra spelare, med hennes resumé och hennes position. Det är lätt att glömma bort om man är grannar, säger Henrik Stenson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Banan hyllades av spelarna

Sport Vallda Golf & CC fick ett rampljus den aldrig tidigare varit med om. Efteråt hyllades banan. – Det var en ...

Doldis vann drama när historia skrevs

Sport Den första Europatourtävlingen där kvinnor och män möttes på samma bana är avklarad. Svenskhoppet Caroline ...

Hedwall är det stora svenskhoppet

Sport Scandinavian MixedNär vinden gjorde sig påmind gällde det att spänna fast sig. Caroline Hedwall skakade av ...
Annons