Annons

Stjärnan lämnar – klar för rivalen

Skyttedrottningen Alexandra Lundström lämnar HK Aranäs efter två säsonger. Ny klubbaddress blir laget som slog dem på mållinjen i kampen om uppflyttning – Kärra HF.

Handboll | 29 April 2021 10:10

Alexandra Lundström lämnar HK Aranäs efter två säsonger.

FOTO: Christian Johansson

Alexandra Lundström har sedan hennes intåg för två år sedan i HK Aranäs burit ett tungt lass i offensiven och varit det självklara hotet. Under den gångna säsongen valde motståndarna ofta att helt enkelt punktmarkera henne när de inte hade något annat botemedel. Trots det vann hon den allsvenska skytteligan under säsongen som gick – mycket tack vare ett fenomenalt straffskytte.

 

NH berättade i början av februari att stjärnan ville avvakta förlängningssnack. Enligt uppgifter till NH skulle det krävas att klubben gick upp i SHE för att det skulle vara aktuellt med en fortsättning. HK Aranäs föll som bekant ihop i sluttampen på serien och Kärra HF spurtade förbi. Det är just Göteborgsklubben som är mittnians nya klubb.

– Vi började kontraktsförhandla tidigt men hon var tydlig med att hon ville spela i SHE. Av den anledningen kunde vi inte fortsätta förhandlingarna innan vi visste var vi skulle spela. Hon har fått ett väldigt bra erbjudande från HK Aranäs men vi är inte i närheten av pengarna hon får från Kärra. Det är bara att gratulera dem till att de har så fin ekonomi. Hon gör rätt, nu får hon chansen att spela i SHE. Jag önskar henne all lycka till, säger klubbchefen Johan Falk.

 

Den 22-åriga mittnian lämnar ett tomrum i HK Aranäs som alltså ville förlänga.

– Vi har spelare vi tror extremt hårt på och som kommer kunna axla en större roll. Sedan får vi se vad vi kan plocka in.

Hon ska ersättas?
–  Vi behöver stärka truppen. Sedan vilken position det blir på får de som kan handboll bättre ansvara för. Att vi ska hitta nyförvärv är ingen hemlighet, vi har flera dialoger igång.

 

Lyckades inte med målet

22-åringen konstaterar att det är med ett visst vemod hon lämnar.

– Jag har trivts, haft kul och det är en förening jag tycker om från hjärtat men nu väntar nya utmaningar.

Alexandra Lundström har tidigare tillhört Önnereds HK och BK Heid i högstaligan. Hon lyckades inte med det slutgiltiga målet i HK Aranäs.

– Min ambition var att ta upp Aranäs i SHE. Det har jag kämpat för sedan jag kom, nu räckte det inte hela vägen.

Fanns det andra alternativ än Kärra?
– Det var det som passade bäst. Jag trivs bra där jag bor och jobbar, så jag får ihop det pusslet samtidigt som jag tror på deras satsning.

 

Läs fler handbollsartiklar här

 

Mer om e-tidningen:

Läs e-tidningen här

 

Är du prenumerant? Kom igång här.

Instruktionsfilm: 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Glädjen bakom målvaktens avsked

Handboll Aranäsfostrade Ida Karlsson försvann mellan grundserien och SHE-kvalet. Anledningen var att hon är gravid. – Det känns jä...

Lundbäcks ja fällde avgörandet för Grundén

Handboll Hanna Grundén tvekade om en fortsättning – när Rustan Lundbäck kom in i bilden förändrades ...

Mästartränaren om comebacken

Handboll Rustan Lundbäck har vunnit SM-guld på dam- och herrsidan. Men han har valt att nobba alla anbud de senaste å...
Annons