BANDY 2020-01-04 KL. 20:39

Stark halvlek av Frillesås

Frillesås gjorde en riktigt bra första halvlek hemma mot landslagstyngda Vetlanda då man hade 0-0 i paus.
- Vi kunde lika gärna haft ledningen i paus, säger lagets anfallare Fredrik Johansson.

Frillesås Elias Modin var nära att göra mål på Vetlandas målvakt David Borwall i matchinledningen.

Bandy - allsvenskan
Frillesås BK - Vetlanda BK 0- 5

Hemmalaget visade prov på flera snygga kombinationer samtidigt som försvaret agerade stabilt.
- Det känns ändå lite surt att förlora med tanke på att vi var väl så bra som Vetlanda, säger Fredrik.

Spelmässigt hade Frillesås bra tyngd i sitt anfallsspel och försvaret visade prov på stor säkerhet och tillät inte de rutinerade anfallarna i Vetlanda ta kommandot. Gästerna blev konfunderade och hittade inga lösningar för att få Frillesås nolla spräckt i den första halvleken.

Istället kunde Frillesås gång efter annan bygga upp flera anfall som så när hade resulterat. Ett närskott av Fredrik Brandin som målvakten inte kunde hålla utan tappade nystanet och tog sedan i ribban och över mål.

Fredrik hade också ett hårt skott i ribbans nedkant som tyvärr gick fel sida målställningen. Fredrik Johannsons snabba uppspel på kanten ställde också till förtret för gästernas försvarsspelare.
- När vi nu gör en så bra halvlek är vi också värda något mål, menar Fredrik.

Andra halvlek var bara två minuter gammal när Vetlanda gjorde sitt första mål i matchen. Tio minuter senare kom 0-2.
- Nu var vi tvungna att satsa lite mer framåt och det tog Vetlanda hand om i sina snabba uppspel.

Vetlanda gjorde tre av målen på genomåkningar, dessutom satte man en hörna i krysset och femte fullträffen kom efter en målvaktsretur.
- Vi får analysera det här och ladda om, säger Fredrik. Men det grämer mig mycket att vi inte lyckades få in något mål idag.

Lagen i elitserien har ett tufft spelschema i januari med bara några dagar emellan. Redan på måndag (trettondagen) spelar Frillesås borta mot Sirius i Uppsala. Nästa hemmamatch är kommande lördag mot Åby/Tjureda.