Annons

Sprakande modeshow gav mersmak

Brudklänningar, 20-tal, håruppsättningar och avantgarde – på tisdagskvällen visade unga frisörer och stylister prov på sprudlande kreativitet.

Nöje & Kultur | 04 Mars 2020 15:30

Den röda mattan var utrullad och en fotoskärm var uppställd där såväl kreatörer som gäster kunde bli fotograferade. Bakom kulisserna innan showen var det en lugn men taggad stämning.

– Det har arbetat med det här länge och är väl förberedda, säger Josefine Larsson, lärare på stylistprogrammet som tillsammans med kollegorna på Drottning Blankas gymnasieskola arrangerat modevisningen.

En som jobbat hårt med en håruppsättning var frisörstudenten Emelie Rhodiner. På modellen Emily Florén hade hon skapat en maffig uppsättning.

– Det tog ungefär sex timmar. Uppsättningen skapar former av rosor och andra krumelurer, säger Emelie Rhodiner.

Förutom att frisörerna hade gjort uppsättningar i förväg som visades på catwalken, blev det även en live-show där två studenter gjorde håruppsättningar på scen.

 

Dans och avantgarde

Men showen bjöd även på helt andra saker. Stylisterna på skolan visade kreationer på temat avantgarde med rymdinspiration, andra inslag var visningar av brudklänningar. Dessutom hade skolan lånat in modeller från Kungsbacka kulturskola som dansade fram 1920- till 2000-talet, skapade av Drottning Blankas stylister.

Modeshowen, som i år gick under namnet Show night på Drottning Blanka, har traditioner bakåt. Förra året blev det ingen show – men i år satsades det desto mer.

– Vi har köpt in den röda mattan till i år. Tanken är att det här nu ska bli ett återkommande inslag, säger Josefine Larsson som även efter showen var väldigt nöjd.

– Vi är såå stolta över våra elever, de har gjort det jättebra.

Så det gav mersmak?

– Det är första gången vi gör det så här stort, men absolut det här blir man verkligen sugen på att göra igen, säger Josefine Larsson.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Stort polispådrag – letar efter pistolman

Blåljus Polisen har ryckt ut på ett larm om pågående dödligt våld mitt i Kungsbacka. Vid 14-tiden ...

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Smaken av tilltvålat virus

Krönikor Min ungdoms somrar tillbringade jag på stränderna i Grekland. Ni vet, öluff, bouzoukimusik, ödsliga stränder och mysiga tavernor. ...
Annons