SPORT 2023-08-19 KL. 15:52

Två norska cyklister i olycka på BMX-stadion

Av John Skoglund

Två ungdomar i 15-årsåldern fick åka till sjukhus med ambulans efter en kraftig krasch under lördagens BMX-tävlingar i Kungsbacka. Skadeläget är oklart men båda ungdomarna var talbara efter smällen.

Två norska cyklister i olycka på BMX-stadion
Under lördagen kraschade två ungdomar kraftigt efter start på BMX-stadion i Kungsbacka. Skadeläget är oklart med de tävlande som medtogs med ambulans till sjukhus. Foto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

Under helgen arrangeras BMX Summer Challenge på Kungsbacka BMX-stadion. I ett av lördagens heat var olyckan framme. Några få sekunder efter start kraschade två cyklister framför läktaren och det hördes skrik från publiken som insåg att det var en kraftig krasch.

– Det är så när de startar, det är tight i starten och det blir trångt, säger Stefan Plomgren, tävlingsledare.

Hur ofta är det att det händer allvarliga olyckor?

– Det är inte så ofta. Anledningen att vi ringer ambulansen är att vara helt säkra, vi tar hellre det säkra före det osäkra. Oftast när det händer, är att de går där ifrån på kvällen.

För att hålla tävlingar är det redan ambulanspersonal vid banan och dessa var snabbt framme hos ungdomarna efter kraschen. Som vid en motortävling eller vid andra speciella arrangemang är även ambulansen och sjukvården förbereda att det kan ske olyckor.

– Nu kör vi ungdomarna norr ut mot sjukhus i Göteborg. De båda är från Oslo så det passar bättre, berättar ambulanspersonal på plats.



TV-klipp och nyheter

Alva Perssons stora afton – pajade hemmafesten
HANDBOLL 2024-10-03 KL. 21:37
Premium

Alva Perssons stora afton – pajade hemmafesten

HK Aranäs smakstart på säsongen fortsätter efter ny skalp

Andreas återskapar färg i historiska bilder
KULTUR & NÖJE 2024-10-03 KL. 20:30
Premium

Andreas återskapar färg i historiska bilder

Ställer ut kolorerade bilder från sina samlingar

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-10-05 KL. 17:01
Tränaren stämplade ut med en seger

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Polisen följer grupp med unga  – kopplas till kriminalitet

Polisen följer grupp med unga – kopplas till kriminalitet

Polisen har de senaste åren följt en grupp ungdomar i Hålabäck som polisen ser en problembild kring. Några av dem kan kopplas till narkotikahantering eller annan kriminalitet. Två av ungdomarna bor på adressen som besköts i augusti. – Vi jobbar, i samverkan med sociala myndigheter, med att hjälpa dem i rätt riktning, säger lokalpolisområdeschefen Johanna Hennix.