SPORT 2022-04-23 KL. 18:15

Storseger för Onsala

Av Anton Lorentzson

I den tredje omgången tog Onsala emot Mariebo på Rydets IP. Mariebo kom med två raka segrar och noll insläppta mål i bagaget. Men Onsala lyckades spräcka bortalagets målnolla. Flera gånger om dessutom.

Storseger för Onsala
Ida Cederberg har gjort mål i alla tre matcher hittills. Hon stod för ett när Onsala vann mot Mariebo. Arkivfoto: Christian Johansson

Fotboll: Division 1
Onsala BK–Mariebo 5–2


Mot HGH förra matchen vann Onsala med 4–1. Målskyttar då var Ida Cederberg, Bianca Lundén, Ellinor Jonsson och Lisa Furéh. I hemmamatchen mot Mariebo på lördagen vann Onsala igen, denna gången med 5–2. Moa Karlsson gjorde ett av målen, de övriga fyra gjordes av exakt samma spelare som mot HGH. Ida Cederberg gjorde också mål i den första matchen och har nu alltså gjort mål i alla tre inledande matcher.

Hur viktigt är det att de där framme får in bollarna?
– Det betyder såklart jättemycket. Alla är delaktiga och spelar fram varandra. Att alla får producera är jävligt gott faktiskt, säger Onsalas tränare Sebastian Forsell.

Onsala tog tag i taktpinnen direkt. Efter tolv spelade minuter stod det 2–0. Efter 70 minuter stod det 4–0 och matchen var avgjord där och då. Bortalaget reducerade visserligen två gånger om, men var aldrig riktigt nära att hota Onsala.

– Alltså det kan ju hända vad som helst och gå fort i fotboll. Vi gick kanske ner oss lite i slutet, men kände egentligen aldrig någon press. Vi hade bra koll på spelet hela matchen idag. Vi var på hugget och satte vårt presspel på ett väldigt bra sätt, säger Forsell.

I och med den andra raka segern ligger Onsala just nu på en fjärde plats i tabellen med sex poäng. Men än är säsongen ung.

– Det är skönt med sex poäng efter tre matcher. Det är så tidigt än så länge och det finns många bra lag kvar i serien att möta. Men matcherna vi vunnit är vi värda att vinna. Vi gör det bra och spelet flyter på och funkar fint, säger Sebastian Forsell.

Onsalas nästa match spelas på Valborg, den 30 april, borta mot Eksjö. Det återstå att se om Onsalas målgörare kan bibehålla målformen.

Matchfakta:
Onsala BK–Mariebo 5–2 (2–0)
1–0 (4) Bianca Lundén, 2–0 (12) Ida Cederberg, 3–0 (54) Ellinor Jonsson, 4–0 (70) Lisa Furéh, 4–1 (75), 5–1 (76) Moa Karlsson, 5–2 (83)


SENASTE TV-NYHETERNA

Skogsbrand kan ha varit anlagd
NYHETER 2022-05-20 KL. 18:59

Skogsbrand kan ha varit anlagd

Stöttar film, böcker och konstnärer
KULTUR & NÖJE 2022-05-20 KL. 16:00

Stöttar film, böcker och konstnärer

Svampexkursion i Gäddevik
NYHETER 2022-05-20 KL. 14:00

Svampexkursion i Gäddevik

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor
NYHETER 2022-05-20 KL. 11:30

Förväntningen: Publikrekord på Tjolöholm Classic Motor

Här kan flyktingar från Ukraina mötas
NYHETER 2022-05-20 KL. 08:00

Här kan flyktingar från Ukraina mötas

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day
NYHETER 2022-05-19 KL. 18:30

Premiär för Pernilla på Urban Garden Day

”Alla trädgårdar är unika nästan, det är det som är så roligt”

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.