SPORT 2022-06-18 KL. 20:41

Spelade ut och blev utspelade

Av Carl Schöndell

Åsa IF tog emot Kållered SK i en match där man både dominerade och blev dominerade.
– Vi slarvar mycket hemåt och då behöver man göra 3,4 mål i matcherna, säger kaptenen Elias Dehlryd.

Deppigt. När Kållered gjorde 3–1 var det inga glada miner i Åsalägret. FOTO: Carl Schöndell

TV-klipp och nyheter

Fotboll division 3: Åsa IF – Kållereds SK 1–3
Åsa IF sökte revansch på ett Kållered som man tidigare förlorat mot i säsongsinledningen med siffrorna 1–3, den gången på bortaplan. Och det var ett taggad Åsa som pressade högt, vann bollen tidigt, och skapade många målchanser i början av matchen.
– Vi börjar bra och har bättre spel än vad vi har haft tidigare, säger Dehlryd.

Kreativiteten fanns i alla lagdelar inte minst genom Elias Dehlryd på mittfältet och Alexander Ahl på högerkanten, som ständigt hittade ytor och löpa på. Det såg bra ut.

Och när Ahl blev frispelad i slutet av den första halvleken så kunde han ta sig förbi målvakten och bli fälld, domaren valde att blåsa straff efter stora protester från Kållereds SK, främst av målvakten som ansåg att han tagit bollen. Men straff dömdes och upp steppade Dehlryd. Efter några psykningar av tidigare skolkamrat så kunde Åsakaptenen via målvaktens hand trycka in 1–0.
– Han hetsade mig lite och har nog sett mig slå tidigare, men slår man tillräckligt hårt går den in, säger Dehlryd.

Och när lagen gick in i pausvila så var det nog inte många som trodde att Kållered skulle ha något att säga till om.
?Även andra halvlek präglades av ett attackerande och bollförande Åsa IF som hotade i djupet. Anton Millesson Nillson kom fri mot målvakten på en höjdboll, kom först på bollen, missade målet och målvakten tryckte dit anfallaren rejält med näven. Åskådare och spelare ropade på straff, men den gången valde domaren att fria.

Någonstans efter den sekvensen vände matchen. Åsa dominerade förvisso bollinnehavet men kom inte längre till några vassa avslut.
– Vi har försökt jobba på effektiviteten och är duktiga med boll men vi är inte så bra i sista tredjedelen, vi försöker bli bättre på det, säger Dehlryd.

Istället kunde Kållered via hörna göra 1–1. Och efter det var det egentligen gästerna för hela slanten. Det var inte så att Åsa saknade chanser och lägen. Men det ville sig inte riktigt. Och mitt i sin forcering för ett ledningsmål så kontrade Kållered.
– Det är det de har, de har sina kontringar och vi gör slarvfel, både individuellt och som ett lag. Och det var precis likadant hos dem, säger Dehlryd.

Både 1–2 och 1–3 kom på kontringar efter att Åsa flyttat upp med mycket folk och stannat med få försvarare.
– De är duktiga på att försvara i eget straffområde. När de står tio gubbar i straffområdet måste vi kunna luckra upp dem och hitta igenom men vi är inte så bra på det, säger Dehlryd.
Publiken muttrar om fler skott vad säger du om det?
– Det blir lite så vi försöker hitta perfekta lägen, ibland kanske vi borde skjuta mer.