SPORT 2022-01-08 KL. 19:13

Ny seger efter Lundbergs galna poänguppvisning

Av Oliver Marshall

I stort sätt allt handlade om Onsala Pirates nummer 12 när säsongen startade upp igen efter ett uppehåll. Sofie Lundberg gjorde karriärens poängmässigt bästa match, när milstolpen 50 nåddes, och Södertälje besegrades.

Ny seger efter Lundbergs galna poänguppvisning
Sofie Lundberg var ostoppbar i Onsala Pirates seger. Foto: Oliver Marshall

Inledningsvis såg det ut att bli en lurig match för Onsala Pirates. Hemmalaget såg starka ut redan i den första perioden, men Södertälje var effektiva, och visade prov på ett starkt trepoängsskytte. Sofie Lundberg stod för åtta poäng i den första perioden, en blygsam siffra jämfört med vad som komma skulle. För i den andra såg det ut som hon hade bestämt sig. Gång på gång drev hon bollen till korgen, var starkare än motståndarna och ordnade poäng. På i stort sätt egen hand såg hon till att Pirates gick till pausvila med en sjupoängsledning.
– Jag har känt att jag inte fått ihop mina drives de senaste matcherna, så vi tränade lite extra på det i veckan. Vi tog in killar på träningarna och då fick jag verkligen trycka på. Jag tog med mig det in till matchen idag, säger Sofie Lundberg.

Träningsmetoden hade uppenbarligen givit effekt. Lundberg var större och starkare, och gjorde bitvis som hon ville med Södertäljes försvar. Efter den första halvleken hade hon gjort 24 poäng. När tre perioder var spelade hade hon gjort 39.
– Jag hade en bra match idag och det märktes. Jag fick bollen mycket och vi hade några bra skyttar. Vi visste vilka som var heta och vi utnyttjade det, säger Lundberg.

Högsta i karriären
Allt såg lugnt och fint ut, men i inledningen av den sista perioden var det bortalaget som var hetast, och kom nära Onsala genom att göra nio raka poäng. Men sedan tog Pirates, via tre Lundberg-poäng, tag i matchen igen.
– Södertälje ville mer än oss ett tag, men vi hittade våra styrkor och hade ett längd- och styrkeövertag. Det var väl där vi tog det, säger Lundberg.

För när Onsala väg återtog matchbilden handlade det mesta om Sofie Lundbergs poängjakt. I slutskedet av matchen nåddes milstolpen. 50 poäng hade Pirates-liraren gjort, och tränare Henric Löfvenborg kallade ut henne för att byta.
– Det är nog det högsta jag gjort i min karriär. Det är bra, det är kul, säger Lundberg.
Har du haft 50 poäng som en milstolpe?
– Jag har inte haft det som mål, men det är kul att bevisa för sig själv att det går att ligga där uppe.


När milstolpen var nådd fick Lundberg byta till applåder från publiken. Foto: Oliver Marshall


Vinsten var Onsala Pirates tredje för säsongen, och nu kan laget börja blicka mot att klättra i tabellen.
– Det var extremt skönt att börja året med en vinst. Vi spelade bra idag och spelade tillsammans. Vi känns starkare som lag, men vi har en lång utvecklingsresa kvar, säger Lundberg.

Matchfakta: Basketettan
Onsala Pirates – Södertälje 82 – 62 (20–21, 21–13, 23–15, 18–13)
Poänggörare, Onsala: Sofie Lundberg 50, Elin Larsson 10, Fredrika Gustavsson 9, Linnéa Valberg 5, Lovisa Ejbyfeldt 4, Julia Valberg 3, Millie Skoglund


SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-