SPORT 2024-02-10 KL. 18:30

Lindome knäckte serieledaren

Av Wiktoria Klos

Serieledarna Jönköping gick för en sjunde raka segern när de tog emot Lindome IBK på hemmaplan. Men det blev Lindome som bröt hemmalagets segersvit och fick med sig trepoängaren hem.

Lindome knäckte serieledaren
Amanda Lööv Miljevic satte två mål i segermatchen. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Lindome IBK inledde serien starkt men hamnade senare i en svacka. På en mittenplats i tabellen har det nu handlat om att inte hamna under strecket. Men nu verkar laget vara tillbaka i sin forna form och mot serieettan Jönköping tog de hem en viktig seger.

– Vi är supernöjda. Vi gör en väldigt bra insats idag och möter de som leder serien. Vi fick ju en bra start på första där vi leder med med två mål. Vi vet Jönköpings styrkor, det är ett bra lag. Men vi får en väldigt fin ingång och första perioden är jättebra, säger Mathias Bernvid, tränare för Lindome IBK.

Lite nervöst

Det var tack vare Amanda Lööv Miljevic och Michaela Holmström som Lindome snabbt tog ledningen i första perioden. Lite nervöst blev det dock när Jönköping fick in 1–2 i andra perioden, men kort därpå utökade Isabella Landtreter Lindomes övertag. Inför tredje perioden var det Lindome som återigen hade ledningen med två mål.

– Vi visste att det skulle bli en tuff tredje period och vi blev lite nervösa när det stod 2–3, men annars så känns det som att vi har kontroll på det och gör en väldigt fin laginsats.

Jönköpings försök till en kontring blev det inget av, istället fick Lindome in ytterligare tre mål och tog hem vinsten med 2–6.

Samma spår

Nu gäller det att fortsätta i samma spår resten av säsongen. Bland annat väntas nu både Växjö och Partille, två lag som är tätt bakom Jönköping i tabellen.

– Det kommer att bli ganska tufft. Nu har vi väldigt tuffa matcher kvar. Vi har väldigt mycket att spela för, så det är en tuff framtid för oss här. Vi får fortsätta slita på så som vi gjorde idag.

– Så som vi spelar idag är egentligen så som vi började serien och där vann vi egentligen det mesta och ledde ett tag faktiskt. Sen så kom vi i en svacka som blev ganska djup men som det känns som att vi har kommit ur nu. Så vi har kommit tillbaka lite grann till grunderna och det som vi kom överens om i början av säsongen, om hur vi skulle spela och agera och det är det sättet som som tar oss till vinsterna.Matchfakta
Jönköping IK-Lindome IBK 2 – 6 (0–2, 1–3, 2–6)
Mål: 0–1 (5.44) Amanda Lööv Miljevic , 0–2 (10.9) Michaela Holmström , 1–2 (11.15), 1–3 (15.05) Isabella Landtreter, 2–3 (9.09), 2–4 (13.03) Isabella Landtreter, 2–5 (17.52) Amanda Lööv Miljevic, 2–6 (19.39) Viktoria Rosberg.TV-klipp och nyheter

Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in
NYHETER 2024-02-26 KL. 07:41
Premium

Stopp för eldning – grenar och löv måste samlas in

Men kommunen osäker på om förändringen är rätt

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York
NYHETER 2024-02-25 KL. 13:00
Premium

För 25 år sedan – Beltran fick ställa in i New York

... och handbollsklubben behövde komma på fötter

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden
NYHETER 2024-02-25 KL. 09:00
Premium

Ulrikas hus ska byggas upp igen efter branden

Vill återskapa huset i Åsa som hon själv har ritat

Wislander:
SPORT 2024-02-24 KL. 15:00
Premium

Wislander: "De måste vinna annars är det griskört"

Experterna inför Aranäs ödesmatch

Cirkulära fynd i Åsa
NYHETER 2024-02-24 KL. 14:30
Premium

Cirkulära fynd i Åsa

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Stor ökning – allt fler brottsoffer söker hjälp

Antalet personer som vänder sig till Brottsofferjouren i Kungsbacka har ökat med över 50 procent. Det är främst via polisen som kontakten förmedlas. Enligt Ulla Johansson, ordförande i Brottsofferjouren Kungsbacka, och Kungsbackas kommunpolis Jenny Sjöström är det viktigt att utsatta erbjuds stöd. – Det minimerar risken för att man utsätts igen, säger Ulla Johansson.