SPORT 2023-12-02 KL. 11:57

Fredagskrossen vid Skårbyskolan

Av John Skoglund

Halvvägs in i första perioden kom tio guldminuter för hemmalaget Varla. Fem mål och matchen var klar när tjejerna gick av för periodpausen. Nu väntar bortaderby mot Onsala nästa lördag och det är första gången Varla kan ställa upp med tre femmor i ett derby denna säsong.

Nio måljubel från Varla IBK i Skårbyhallan under fredagskvällen. Arkivbild: Christian Johansson

Innebandy: Division 1, Varla IBK – Vinbergs IBS 9 – 0

Efter tre raka förluster och en säsong med många borta på grund av skador och sjukdomar så fick äntligen Varla IBK chansen att spela med tre femmor i Skårbyhallen. Motståndarna Vinbergs IBS fick en ordentlig omgång och under andra halvan av första perioden så stängde Varla matchen för laget från Falkenberg.

– Vi fick utdelning där, vi hade mycket boll och där rullade målen in, säger Jonas Gustafsson, tränare i Varla och han pratar vidare om den så kallade ketchupeffekten.

Trots överhalningen i den första perioden tyckte hemmatränaren att de var bäst i den tredje perioden.

– Vi gör en bra match sett över hela matchen, vi för matchen, har bra rörelse och skapar mycket chanser.

12 av 15 utespelare gjorde poäng i matchen och det är ovanligt.

– Det händer inte så ofta, det gör det verkligen inte.

Nästa helg är det derby borta mot Onsala, hur är chanserna på poäng där?

– Vi får jobba på i veckan och förbereda oss, vi har tre raka förluster mot dem så vi behöver komma upp i nivå, avslutar Jonas Gustafsson med att förklara att det är först nu de kan gå med fullt lag på matcherna. Tidigare har det varit både sjukstuga och många skadade.

Målskyttar: 1–0 (10.57) Sandra Blomqvist, 2–0 (15.15) Felicia Alfredsson, 3–0 (16.48) Ida Lundblad, 4–0 (19.17) Emma Kjellander, 5–0 (19.49) Moa Sannevi, 6–0 (25.57) Elina Ekendahl Thor, 7–0 (44.17) Ida Lundblad, 8–0 (50.15) Ida Lundblad, 9–0( 59.19) Maja Beus