SPORT 2021-12-06 KL. 13:54

Efterlängtad seger för Pirates - nu ska säsongen vända

Av Eric Andersson

Det har varit en jobbig höst för Onsala Pirates. Inför bortamatchen mot IK Eos var laget sist i tabellen med noll inspelade poäng. Men efter en efterlängtad seger ska trenden vända.
– Det är så jävla roligt att få vinna. Vi är så värda det här, säger Henric Löfvenborg, tränare i Onsala Pirates.

Efterlängtad seger för Pirates - nu ska säsongen vända
Efterlängtat segerjubel för Onsala Pirates. Foto: Onsala Pirates

TV-klipp och nyheter

BASKET. Det är mycket som har grinat emot för Pirates i säsongsinledningen. Mot Hammarby blev det förlust med två poäng och senast drog Malbas det längsta strået i förlängningen. När laget åkte ner till Lund för att möta IK Eos hade Onsala Pirates gjort läxan och scoutat sin motståndare väl.
– Vi hade en gameplan som vi följer till punkt och pricka. Framförallt är vi bra försvarsmässigt och håller deras bästa spelare på låga poäng, säger Löfvenborg.

När halva matchen var spelad hade bortalaget ledningen med 39–52. I offensiv riktning kretsade mycket, som vanligt, kring Sofie Lundberg som gjorde 30 poäng. Henric Lövfenborg lyfter även fram Lovisa Ejbyfeldt som tog hand om returerna.
– Lovisa gör en fantastisk match. Tyvärr fick hon ett smäll på knäet i tredje quartern och vi vågade inte chansa med att fortsätta spela henne.

Men trots att Lovisa Ejbyfeldt fick kliva av lyckades Onsala Pirates hålla undan i den sista perioden och vann till slut matchen med 77–80.
– Jag tycker vi är så värda att vinna. Bollarna har studsat ur istället för i under flera matcher nu och äntligen vänder det.
Det måste vara viktigt för moralen att vinna?
– Absolut, det var en helt annan stämning i laget efter matchen. Jag tror att vi kommer få en väldigt rolig tid framöver, vi behövde en självförtroendeboost och det har vi fått nu, säger Henric Löfvenborg.


TV-klipp och nyheter

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen
NYHETER 2024-03-27 KL. 14:00
Premium

Påskbrasa eller ris – så beslutar kommunen

Åtta har sökt dispens – tre har fått avslag

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas
NYHETER 2024-03-27 KL. 12:45
Premium

Ny asfalt på E6 - så ska nytt trafikkaos undvikas

Projektledaren: "Störningarna vi hade fjol vill vi inte ha igen"

Guldpress för Onsalabon
SPORT 2024-03-27 KL. 09:13

Guldpress för Onsalabon

Fler nyheter