SPORT 2022-08-15 KL. 10:03

Bergand tog övertygande seger

Av Eric Andersson

EM i bordtennis i München står för dörren och kvalspelet för att kvalificera sig till huvudrundan är i gång. Det lokala hoppet, Filippa Bergand från Åsa, fick en lysande start när hon vann första matchen med övertygande siffror.

Bergand tog övertygande seger
Filippa Bergand vann första kvalmatchen överlägset. Arkivfoto: Christian Johansson

TV-klipp och nyheter

BORDTENNIS. Kvalspelet för att ta sig in i huvudrundan i bordtennis–EM är i full gång. Filippa Bergand från Åsa fick en lysande start på kvalspelet när hon besegrade Linda Zeqiri från Kosovo. Redan efter 12 minuter hade Filippa Bergand vunnit matchen med 3–0 i set med siffrorna 11–3, 11–4 och 11–5.

– Det var skönt att få vinna och starta turneringen på ett bra sätt. Det är lite speciellt att gå in och möta spelare man inte har så bra koll på sedan tidigare men jag tycker att jag gjorde det bra, säger Bergand till P4 Halland.

Förmodligen krävs det ytterligare en, kanske två, segrar för Filippa Bergand för att ta sig in i huvudturneringen. Nästa kvalmatch spelar hon idag klockan 17.35 mot Katerina Tomanovska från Tjeckien. En match som sänds i SVT Play.TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.