Kungsbackasimmaren Erik Persson var tillsammans med flera andra landslagssimmare ombord på planet. Arkivfoto Norra HallandEtt passagerarplan från Norwegian bombhotades strax efter start på torsdagen. Med ombord var Kungsbackasimmaren Erik Persson.


– Det här var riktigt jobbigt för oss alla på planet, säger han till Norra Halland.Strax efter start på torsdagsförmiddagen tvingades Norwegians flight DY4321 mot Nice i Frankrike att vända tillbaka till Arlanda efter ett bombhot. Bombhundar sökte av området runt planet innan de 163 passagerarna och sex besättningsmedlemmarna ombord kunde börja evakueras från planet vid 13-tiden.


Kungsbackasimmaren Erik Persson var tillsammans med flera andra landslagssimmare ombord och på väg till en tävling med start i morgon, fredag.


– Det var lite nervöst på planet när vi hörde att det var ett hot och vi fick vända om till Arlanda. När vi klev av blev vi kontrollerade av bombhundar och kroppsvisiterade, säger han.Hur mår du nu?


– Det var skönt när vi fick kliva av och att allt har gått bra.Blir det någon tävling med landslaget?


– Det är väldigt oklart. Vi hoppas kunna komma dit till tävlingsstart. Men det här var riktigt jobbigt för oss alla på planet, säger Erik Persson.Norweigan bekräftar i ett pressmeddelande hotet och konstaterar att det nu är ett polisärende.


"Vi noterar att det är stort intresse från media men det här är nu ett polisärende så ytterligare frågor får ställas till polisen", skriver Norweigan i pressmeddelandet.Skaffa Norra Hallands app härBengt Karlsson


Nils Jönsson