13 Juli 2021 17:00 | Annika Lundby

Vår familj älskar att resa. Fjärran eller nära, det spelar ingen roll. Men med corona har nära blivit ännu viktigare. Och vad mycket det finns att uppleva och upptäcka i Sverige! Och vi behöver egentligen bara öppna dörren och gå ut så har vi fantastiska besöksmål, och omgivningar att ta del av. Bor vi här har vi havet lättillgängligt, och väl där kan man ju både bada, fiska krabbor och varför inte ta med en fikakorg. Ett av min barndoms starka minnen är just picknickkorgen man alltid hade med till stranden, jordgubbssaft och Mariekex. Kanske inget speciellt men för mig är det för alltid förknippat med sommar.

Jag och hela min familj älskar att fika. Och vilka fikaställen vi har! Sol eller regn, kaffe och en kanelsnäcka sitter aldrig fel. En lagom varm dag har vi fina vandringsleder att upptäcka och något jag själv hoppas hinna göra på semestern är att ge mig ut på turridning. Har man en gång haft häst är det svårt att inte vilja upp i sadeln igen.

Årets semesterplaner lite längre bort än hemmavid är att cykla en bit längs Göta kanal. Och när vi ändå är i krokarna kommer vi att åka till dotterns favoritdestination, Örebro. Absolut inget ont sagt om Örebro men det har aldrig stått högst upp på min lista över semesterorter. Men dottern har under flera år drömt och tjatat om att få åka till Örebro. När vi någon gång passerade en skylt med vägvisning mot Örebro och vi inte svängde av var det en bister min hos dottern. Men nu blir det äntligen av och dottern är eld och lågor över årets semesterplaner. Hon har själv letat upp olika saker hon vill vi ska göra när vi är där. Självklart måste vi besöka slottet där spöket Laban bor och åka till en plats som heter Stora Holmen där hon berättar att där ska det finnas massa saker för barn. Hon har även hittat ett ställe där man kan hoppa på olika trampoliner och så ett badland. Jag är imponerad av hennes engagemang och nu är jag lika taggad som hon över att besöka Örebro. Så Örebro, här kommer vi!