FOTBOLL 2020-07-03 KL. 22:01

Revanschlystet Tölö IF var numret större i Kungsbackaderbyt

Tölö IF är återigen vinnare i ett Kungsbackaderby mot Kungsbacka IF efter en säker trepoängare under fredagskvällen.

– Det kändes bra att få revansch från fjolårssäsongen, säger tvåmålskytten David Berntsson.

David Berntsson gör sitt och Tölös första mål för kvällen, säker från straffpunkten.

Under förgående säsong hade Tölö IF endast tagit en poäng av sex möjliga mot Kungsbacka IF. 3–3 och 0–2 i de vitas favör gjorde att KIF kunde placera sig två poäng före Tölö. Men det var inget som märktes under fredagskvällen.

I den första halvleken var det svårt att hitta målchanser för Tölö , man inledde med en extremt hög press och bra passningsspel som hemmalaget hade svårt att hantera men det var ändå KIF som gick ut till halvtidsvila med matchens dittills farligaste målchans.

– Man blir ju lite orolig men ändå inte, vi vet att vi sätter den när vi får chansen, säger lagkapten David Berntsson.

Den höga press som Tölö inledde matchen med, är något man enligt Berntsson gnuggat hårt på under den något speciella försäsongen.

– Vi har jobbat hårt och visat både under försäsongen och de inledande två matcherna att många lag orkar stå emot de första 60 minuterna, men förr eller senare får vi utdelning, säger Berntsson.

Tölö skulle så småningom få sin utdelning, i den 64:e matchminuten ställer man om snabbt och i anfallet får man till sist en straffspark, en straffspark kaptenen David Berntsson själv tog hand om.

– Det är kul, jag fintar ner honom så det är kul, säger Berntsson.

Efter 0–1 målet var det egentligen bara ett lag på planen och det verkade som att energin rann ur KIF, 0–2 kom tio minuter efter första målet och efter ytterligare tio minuter kunde Berntsson själv sätta spiken i kistan efter en dominant insats från Tölö.

– Jag hade ju ett läge där jag ska göra mål men jag får min revansch senare när jag sätter dit 0–3, säger Berntsson.

Segern innebär att man går till sommarvila med tre raka segrar och placerar sig således för tillfället etta i tabellen. KIF får nöja sig med en sjunde plats just nu.